Atletisme

Esports

Mor Annelie Ehrhardt, primera campiona olímpica dels 100 m tanques

Va ser recordista mundial i una de les grans dominadores de la prova als setanta

La llegendària atleta de la República Democràtica Alemanya Annelie Ehrhardt va morir dimecres als 74 anys, segons ha confirmat el seu antic club, el Magdeburg. Als anys setanta va ser una de les primeres grans dominadores dels 100 m tanques. Va tenir el rècord mundial durant més d’un any i el 1972, a Munic, va ser la primera campiona olímpica de la història de l’especialitat ja que abans les atletes de la categoria femenina disputaven els 80 m tanques.

Aquella final olímpica a Munic no va decebre. Ehrhardt va guanyar la final amb un nou rècord mundial (12.59) per davant de la romanesa Valeria Bufani i la seva compatriota Karin Balzer. Dos anys abans va fer el mateix en el campionat d’Europa de Roma (12.66).

La seva última gran competició internacional van ser els Jocs Olímpics de Montreal el 1976. Hi va arribar després d’haver guanyar 44 competicions seguides de la seva prova entre el 1972 i el 1975. Amb tot, va cedir en les semifinals. A l’Alemanya de l’Est va guanyar 11 títols nacionals i en total va sumar vint rècords mundials en les diferents distàncies de les proves de tanques, tant a l’aire lliure com en pista coberta.

En l’àmbit professional va treballar com a assistent en un laboratori de fotografia, Es va casar amb el piragüista olímpic Manfred Ehrhardt, del qual va agafar el seu cognom.