Més esport

La primera gran revàlida

El Barça Alusport inicia la defensa de la copa d'Espanya convençut del seu potencial

El trajecte fins a la final convida a la prudència, començant pel debut de quarts contra el Caja Segovia

Fa un any, en l'edició passada de la copa d'Espanya, el Barça Alusport es va treure un pes de sobre assolint un títol que va significar un punt d'inflexió per al futbol sala blaugrana. La important aposta per revitalitzar la secció iniciada unes temporades enrere donava els fruits esperats. “Va ser com treure's una motxilla que carregava una pedra cada vegada més pesada”, va explicar ahir Marc Carmona, conscient que la transcendència d'aquell triomf va propiciar que després la temporada s'arrodonís amb la copa del Rei i la lliga. Es tracta, per tant, d'un trofeu especial per al tècnic i la resta de la plantilla blaugrana, que a partir d'aquesta tarda (19.15 h) intentarà revalidar-lo al palau d'esports de la Rioja de Logronyo. El trajecte arrenca amb el Caja Segovia com a rival de quarts. “Un equip que no enganya. Té una filosofia de joc, una plantilla molt jove, molt descarada, molt atrevida per fer coses. Amb una defensa molt agressiva quan avança línies. I en atac, manté la idea de l'any passat”, va assenyalar Carmona. Les valoracions del tècnic blaugrana les comparteix Javi Rodríguez, que va recordar les dificultats que tradicionalment els ha plantejat l'equip castellà: “L'any passat vam guanyar-los la lliga en el cinquè i últim partit del play-off final. Aquest any hem empatat a la seva pista en la primera volta [3-3]. Cal tenir-ho molt en compte.” A més, “no té res a perdre, i això el fa més perillós”, va afegir un altre dels referents de la plantilla blaugrana, Jordi Torras.

A pesar del lògic missatge de prudència, la plantilla blaugrana és conscient que per qualitat i resultats –és líder invicte de la lliga– no pot defugir de la condició de favorit. “Juntament amb El Pozo Múrcia, l'Inter Movistar i, fins i tot, el Caja Segovia”, va puntualitzar Gabriel, un dels reforços d'aquest estiu, que confia a poder aixecar el seu primer gran títol amb la samarreta blaugrana. El sorteig va establir que l'Inter i El Pozo topin aquest vespre (21.15 h) en un altre duel estel·lar de quarts. Aquell que en surti vencedor es creuaria amb els blaugrana en unes presumibles semifinals. Però Carmona, com els seus jugadors, prefereix anar pas a pas i no avançar esdeveniments: “Si comences a pensar en les semifinals t'equivoques.” Va destacar que per revalidar la copa caldrà fer “tres partits molt bons”, i va assegurar: “Cal jugar amb totes les teves armes, perquè si falles te'n quedes fora.”

Cristian, l'únic dubte

Les circumstàncies han permès que l'equip hagi encadenat dotze dies sense jugar cap partit oficial, un fet inusual durant una temporada molt atapeïda pels nombrosos compromisos de seleccions inclosos en el calendari. D'una banda, aquests dies han ajudat a “oxigenar” els blaugrana, amb molts quilòmetres a les cames, però ara els obliga a tornar a connectar-se amb la competició. “M'hauria agradat més regularitat, però l'equip està bé”, va assenyalar Carmona, que s'emporta a Logronyo tots els seus efectius més tres joves del filial: Chema, Marc Tolrà i Eric Martel. L'únic dubte per a l'estrena d'avui és la del porter Cristian, que ahir no va poder fer l'últim entrenament al Palau abans de viatjar a Logronyo afectat per una gastroenteritis. Tot i això, es confia que estigui recuperat a temps.

No pesa ser favorit; per a qualsevol jugador blaugrana aquesta pressió és bona per afrontar millor les coses
Jordi Torras
TANCA DEL BARÇA ALUSPORT
El Caja Segovia està en una part del quadre que no té res a perdre, i això el fa encara més perillós
Pot haver-hi equips millors que altres sobre el paper, però en una copa és difícil parlar de favorits
Javi Rodríguez
CAPITÀ DEL BARÇA ALUSPORT
Guanyar el primer gran títol de la temporada refermaria la sensació que estem fent una bona feina
Marc Carmona
TÈCNIC DEL BARÇA ALUSPORT
Per guanyar la copa caldrà fer tres partits molt bons, Des de l'inici l'exigència del quadre és molt gran

Inter-El Pozo, un clàssic en els quarts

L'atzar va voler que l'Inter Movistar i El Pozo Múrcia, els dos equips més llorejats de la copa d'Espanya amb set i quatre títols respectivament, protagonitzin avui (21.15 h) un dels quarts més espectaculars. Es tracta del segon i el tercer classificat de la lliga, i a pesar dels 14 punts que els separen en la classificació la distància entre tots dos no és ni de bon tros aquesta. I és que l'Inter s'ha refet de la irregularitat mostrada durant el primer tram del curs i a hores d'ara encadena una ratxa molt similar a la d'El Pozo. Per l'altre costat del quadre circula el Lobelle de Santiago, a priori un altre dels principals candidats a arribar a la final. L'equip gallec debutarà demà contra el Carnicer Torrejón. Les eliminatòries de quarts es completaran amb el duel entre el Triman Navarra i el Talavera, que apareix com la ventafocs del torneig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)