Motociclisme

Tito Rabat descarta marcar-se una data per tornar a competir

Motociclisme. El pilot de Moto GP no vol córrer riscos i seguirà ingressat uns dies més a la clínica Dexeus per recuperar-se de les múltiples fractures a la cama dreta que es va fer a Silverstone

Tito Rabat està centrat en la seva recuperació i no vol fixar una data en el calendari per tornar a pujar a una Moto GP, tal i com ha assegurat en una roda de premsa aquest migdia a Barcelona. El pilot de l’equip Reale Avintia, que es recupera d’una triple fractura de fèmur, tíbia i peroné que es va fer en el quart entrenament lliure del gran premi de la Gran Bretanya, quan va ser colpejat per la moto de Franco Morbidelli.

“Faré el què em diguin els metges. La prioritat és recuperar-me el més aviat possible, però són ells els que manen a partir de l’evolució de la cama”, ha afirmat Rabat, que continuarà ingressat a la clínica Dexeus uns dies més. El català va ser traslladat a Barcelona divendres passat, on els doctors Àngel Charte, Xavier Mir i Ignacio Ginebreda van examinar l’evolució de la cama després de l’operació d’urgència que se li va fer a Anglaterra. Els doctors han assegurat que la feina dels metges britànics ha estat “exemplar”. Tampoc el doctor Ginebreda, responsable de tren inferior de la clínica Dexeus, ha volgut marcat una data pel retorn de Rabat, tot i que ha assegurat que podria tornar “abans de que les fractures estiguin consolidades, però cal avaluar els riscos”.

Respecte l’accident, Rabat assegura que no va témer per perdre la cama, però sí que es va espantar molt. “El pitjor va ser el dolor, que no em deixava dormir. En cap moment vaig patir per perdre la cama tot i que la vaig veure al terra en forma de ‘S’. Perdia molta sang i em vaig espantar”, ha confessat el català, que es considera afortunat ja que “podria haver estat molt pitjor” si la moto de Morbidelli hagués topat amb alguna altra part del seu cos. Rabat ha afirmat que hagués pogut evitar l’accident “si hagués mirat enrere” quan va caure i ha explicat que molts pilots i gent del pàdoc s’ha posat en contacte amb ells, però no Franco Morbidelli, la moto del qual va provoca-li la lesió.

En els propers dies, l’equip Reale Avintia anunciarà qui serà el substitut de Tito en els grans premis que es perdi el català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)