Motociclisme

Tito Rabat: “Podria haver estat molt pitjor”

Motor. El pilot català reviu l’accident en què es va fer una triple fractura i que el farà estar, segons els metges, un temps indeterminat de baixa

Tito Rabat estarà un període indeterminat de baixa a causa de les tres fractures que es va fer a la cama en els entrenaments de Moto GP del Gran Premi de la Gran Bretanya. Així ho va assegurar el doctor Ignacio Ginebreda, cap de la unitat de tren inferior de la Dexeus, en una roda de premsa amb el pilot i dos metges més: “Es recuperarà aviat, però no m’atreveixo a posar una data. Ha d’estar la fractura consolidada i serem prudents.”

El català va tenir una caiguda al circuit de Silverstone a causa de les males condicions de l’asfalt, i va tenir la mala sort que la moto de Franco Morbidelli li va impactar contra la cama dreta. Rabat es va trencar el fèmur en diversos fragments i es va fer una fractura oberta de grau u a la tíbia i el peroné. Aquestes lesions van requerir una intervenció d’urgència a l’hospital de Coventry, perquè hi havia “un risc molt alt de lesions que comprometessin la seva vida”, va dir el doctor Ángel Charte, director mèdic del mundial.

El pilot va reviure ahir com havia estat l’accident, que encara no ha vist en imatges, i va revelar que Morbidelli és dels pocs pilots que encara no s’han posat en contacte amb ell: “Anava en sisena a fons i vaig fer hidroplanatge per la pluja. L’únic que vaig poder fer va ser tirar-me a terra.” També va explicar que hauria pogut evitar l’impacte “si hagués mirat enrere”. Rabat assegura que la cama li fa molt de mal: “He passat quatre nits molt dolentes perquè tinc un dolor a la cama que no para en tota la nit. És molt molest.” “No vaig pensar en cap moment que podia perdre la cama, tot i que la vaig veure a terra retorçada en forma de essa. Perdia molta sang i em vaig espantar”, hi va afegir. Malgrat tot, reconeix que va tenir “sort” perquè les conseqüències de l’accident podrien haver estat “molt més greus” si la moto hagués impactat en una part del cos que no fossin les extremitats. El pilot de Ducati va criticar el mal estat del circuit de Silverstone: “L’asfalt era molt dolent, amb els mateixos sotracs que l’any passat, i l’adherència encara era pitjor. L’evacuació de l’aigua no era ni la meitat de ràpida.”

Els metges catalans van lloar la feina feta pels seus col·legues britànics. Segons van explicar, té el fèmur “ben alineat” i el fet que no hi hagi lesions articulars ni de lligaments “ajudarà a fer una rehabilitació immediata, dintre de la gravetat”. Tot i la gravetat de l’accident, Rabat va explicar que no es replanteja la seva carrera: “Ser més ràpids i arribar al lloc més alt és el nostre somni. És una cosa puntual que m’ha passat.”

LES REACCIONS

Àlex Rins m’alertava perquè sortís d’allà, i vaig veure que la moto venia ràpidament cap a mi. Per sort estava dret, o hauria estat pitjor
Vaig veure la cama a terra retorçada com una essa. Perdia molta sang i em vaig espantar
Tito Rabat
PILOT DE DUCATI
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)