Motociclisme

Ganes de tornar-hi

Motociclisme. El mundial es reprèn amb el GP de San Marino després de prop d’un mes d’aturada, forçada per l’anul·lació de les curses a Silverstone

Encara que sembli mentida, quan diumenge engegui el GP de San Marino de Moto GP haurà passat prop d’un mes des de l’últim enfrontament entre Marc Márquez i Jorge Lorenzo, Honda i Ducati, resolt en l’última volta d’Àustria a favor del balear. L’anul·lació del GP d’Anglaterra –l’asfalt moll de Silverstone era impracticable– va ser una ocasió perduda per a la marca italiana, que encapçalava la graella amb Lorenzo i Andrea Dovizioso, amb el cerverí només cinquè. Allò ja és aigua passada, mai més ben dit, però ahir el director de Dorna, Carmelo Ezpeleta, va assegurar al micròfon de Movistar Moto GP que no es repetirà. D’ara endavant, si no es pot córrer diumenge, serà dilluns o dimarts: “Quan es pugui i sempre que sigui segur.”

Els equips van fer avortar aquesta solució –alguns tenien un test privat el dimecres següent–, però ja no hi haurà discussió perquè així ho estipularà el reglament, i els circuits també hauran de preveure aquesta circumstància, a banda de superar la preceptiva homologació.

L’oferiment de Márquez

Així doncs, hi ha ganes de tornar a córrer, per bé que ningú en té tantes com Pol Espargaró, que reapareix a Misano després de la lesió de clavícula a Brno, fa un mes llarg: “Veure-ho des de casa és insofrible.” En canvi, a Rímini no hi serà Tito Rabat, que es recupera a la Dexeus de la lesió a la cama que es va fer a Silverstone.

Honda ha guanyat els tres últims anys a Misano, però Ducati i Yamaha hi van fer un test fa un mes i són optimistes, sobretot si la pluja entorpeix la posada a punt avui, tot i que diumenge hauria de fer sol.

L’anècdota del dia la van protagonitzar Márquez i Valentino Rossi en la roda de premsa oficial, quan l’ídol local va refusar l’encaixada de mans que li oferia el català responent a la petició d’un periodista. “La gent no n’ha de fer res, de la nostra relació personal”, va aclarir l’italià a Movistar.

Moto GP
1r Marc Márquez (Honda) 201
2n Valentino Rossi (Yamaha) 142
3r Jorge Lorenzo (Ducati) 130
4t Andrea Dovizioso (Ducati) 129
Maverick Viñales (Yamaha) 113
6è Danilo Petrucci (Ducati) 105
7è Johann Zarco (Yamaha) 104
10è Àlex Rins (Suzuki) 66
11è Dani Pedrosa (Honda) 66
14è Tito Rabat (Ducati) 35
15è Pol Espargaró (KTM) 32
18è Aleix Espargaró (Aprilia) 17
Moto 2
1r Francesco Bagnaia (Kalex) 189
2n Miguel Oliveira (KTM) 186
3r Àlex Márquez (Kalex) 113
4t Brad Binder (KTM) 111
Xavi Vierge (Kalex) 90
24è Isaac Viñales (Kalex/Suter) 7
Moto 3
1r Marco Bezzecchi (KTM) 158
2n Jorge Martín (Honda) 146
3r Fabio di Giannantonio (Honda) 121
13è Albert Arenas (KTM) 50
No sé per què hem de fer les paus [Márquez i ell] si no hi ha cap problema entre nosaltres
Valentino Rossi
Potser després de la primera sessió lliure estarem lluny, però paciència; hi arribarem
Marc Márquez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)