Motociclisme

‘Pole’ per a Jorge Lorenzo a Misano

Motociclisme. El mallorquí aconsegueix un doble rècord de volta ràpida, mentre Màrquez, que ha caigut, acaba cinquè

Jorge Lorenzo (Ducati) ha protagonitzat un doble rècord de volta ràpida d’entrenaments a la segona classificació per al Gran Premi de San Marino de MotoGP, que demà es disputa al circuit Marco Simoncelli de Misano Adriàtic, en la qual el cerverí Marc Márquez (Honda) ha patit una caiguda i Maverick Viñales (Yamaha) ha acon seguit el tercer lloc a la graella.

Lorenzo, que ja va ser el més ràpid a Misano Adriàtic al 2016 amb la Yamaha, ha marcat dues voltes ràpides gairebé consecutives, amb 1: 31.763 i 1: 31.629, que li han donat la millor posició en la formació de sortida per tercera vegada en el que va de temporada. Per la seva banda, Marc Márquez ho ha intentat per tots els mitjans, però ha patit una forta caiguda de la qual s’ha aixecat com un huracà per tornar corrent al taller. Semblava que podria milloarr el seu temps, però finalment no ho ha aconseguit i ha hagut de conformar-se amb la cinquena plaça.

Márquez compartirà la segona fila amb Dovizioso (Ducati) i Crutchlow (Honda), mentres que en la tercera fila sortiran Valentino Rossi (Yamaha), Danilo Petrucci (Ducati) i John Zarco (Yamaha). Des de la quarta arrencaran els catalans Àlex Rins (Suzuki) i Dani Pedrosa (Honda), que ha passat per la Q1 per cinquena vegada aquesta temporada.

Moto 2 i Moto 3

A Moto 2, Francesco Bagnaia (Kalex) ha sumat la seva quarta millor classificació de la temporada amb un temps d’1: 37.121, i compartirà la primera línia amb Schrotter (Kalex) i Mattia Pasini (Kalex). Àlex Márquez (Kalex ) ha acabat en vuitena posició, mentre que Xavier Vierge (Kalex), que encara no està plenament recuperat de la seva lesió a la mà dreta, ha estat onzè.

Jorge Martín (Honda) continua el seu domini els dissabtes en la categoria de Moto 3. El pilot madrileny ha fet la posició preferent en l’entrenament cronometrat de la categoria petita del GP de San Marino, la seva vuitena pole en tretze curses (cinc pilots es reparteixen les altres cinc). A més, ha batut el rècord absolut del circuit de Misano.

Martín –l’any que ve serà pilot oficial de KTM en Moto 2– ha batut en l’últim segon de la mànega l’argentí nascut a Barcelona Gabriel Rodrigo (KTM), que ha caigut durant la sessió però ha acabat segon, a tres dècimes del segon classificat de la general. El líder del mundial, Marco Bezzecchi (KTM), sortirà sisè.

El gironí Albert Arenas (KTM) no ha pogut millorar el seu registre en l’intent final amb rodes noves i ha acabat catorzè, a 0.871 de Martín. Cap dels dos ha rodat en l’entrenament lliure del matí, que els pilots de la categoria petita han hagut de fer amb la pista encara molla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)