Motociclisme

Lorenzo, inspirat

Motociclisme. El mallorquí bat el rècord de la posició preferent a Misano. Viñales s’enfila fins a la primera línia i Márquez cau i es classifica cinquè

“Estava inspirat, molt actiu. He quedat parat de fer el rècord de la pista ja en el primer intent.” Jorge Lorenzo no va tenir rival en l’entrenament cronometrat del GP de San Marino de Moto GP. Marc Márquez era el líder provisional amb 1:32.016 quan el balear es va treure del barret un 1:31.763 que millorava per una dècima el seu propi rècord de la pole a Misano fa dos anys. Tot seguit el cerverí d’Honda i el mallorquí de Ducati van canviar de moto i van fer sengles errades. Lorenzo simplement va fer avortar la volta, va tornar a sortir amb la mateixa moto i encara va esgarrapar 13 centèsimes més. És la seva tercera pole del curs, la segona seguida després de Silverstone i la cinquena que aconsegueix a Rímini.

En canvi, en el segon intent Márquez va anar a terra en el penúltim revolt, quan mirava de salvar una de les seves inclinades impossibles. El Tro va córrer cap al box malgrat la rebolcada per la graveta. Va tornar a la pista amb la primera moto però tenia una brossa a l’ull i ja no va poder rebaixar el temps. Si més no, en el desè revolt va salvar un altre ensurt semblant.

Viñales trenca el triplet

El pilot satèl·lit de Ducati Jack Miller va sorprendre amb el segon lloc. Amb Andrea Dovizioso tercer (1:32.0), semblava que la marca italiana ocuparia tota la primera línia, però amb el rellotge a zero Maverick Viñales va refermar el seu camí ascendent d’ençà del test a Misano a mitjan agost. L’empordanès va desbancar Dovi amb una volta per sota d’1:32, per bé que ni Miller ni ell van rebaixar l’antic rècord de Lorenzo. Mack va reconèixer que havia fet l’últim parcial “a tot o res”. És el tercer cop aquest any que surt de la primera línia, després de Texas i Mugello. La igualtat rere Lorenzo va ser “increïble”, segon Valentino Rossi, només setè però també en l’1:32.0. Dani Pedrosa va superar el tall de la Q1 però no va anar gaire més enllà. El vallesà és onzè, rere Àlex Rins.

Isaac Viñales, baixa a Misano

El pilot empordanès de Moto 2 va admetre que havia mirat de reaparèixer massa d’hora després de trencar-se el radi a Silverstone fa quinze dies. La inflor al canell ahir el va fer desistir per mirar de tornar a Alcanyís. Àlex Márquez i Xavi Vierge –també lesionat– van caure en el lliure matinal i són vuitè i onzè en la graella. En Moto 3, Albert Arenas és tretzè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)