Motociclisme

Dues curses de sanció per a Fenati

Motociclisme. Direcció de cursa ha sancionat l’italià per pressionar el fre d’Stefano Manzi en plena recta del circuit de Misano. Manzi ha estat sancionat amb sis posicions a la graella del proper gran premi

  • VÍDEO: Acció de Fenati i Manzi al GP de San Marino

Romano Fenati no (Marinelli Rivacold Snipers) correrà les properes dues curses –Aragó i Tailàndia– per la seva perillosa acció en el gran premi de San Marino. Direcció de cursa l’ha sancionat amb dos grans premis. Durant la cursa de Moto 2, Fenati i el seu compatriota Stefano Manzi (Forward Racing Team) han protagonitzat una lluita aferradissa, en què Manzi ha tret de pista Fenati, que pocs resolts després s’ha pres la justícia per la seva banda i ha pressionat al fre de la moto de Manzi, bloquejant la roda davantera. L’acció l’ha realitzat en plena recta i a 250 km/h i podria haver tingut conseqüències molt greus. Direcció de cursa ha reaccionat ràpid i ha mostrat bandera negra. La sanció, però, no ha quedat en la desqualificació sinó que tampoc podrà participar en el gran premi d’Aragó (23 de setembre) ni en el de Tailàndia (7 d’octubre). També Stefano Manzi ha estat sancionat per pilotatge irresponsable amb sis llocs a la graella del GP d’Aragó.

Tothom en parla

Lluny de disculpar-se, Romano Fenati no s’ha mostrat penedit. “No ha estat un moviment encertat perquè és perillós per a ell i per a mi però cal veure-ho amb perspectiva. Per a mi són dues curses de sanció però també cal penalitzar la resta de pilots. No és justificable, però ell s’hauria d’allunyar perquè sempre són els mateixos pilots els que molesten, i no és just”, ha dit l’italià.

L’incident ha estat tema de conversa arreu del pàdoc, i també n’han parlat els tres ocupants del podi de Moto GP en la roda de premsa. Andrea Doviziozo i Marc Márquez han afirmat que estaven d’acord amb la sanció de dues curses. El britànic Cal Crutchlow ha estat molt més contundent. “Crec que no hauria de córrer mai més amb una moto, i quan ha tornat al box, el seu equip l’hauria d’haver fet baixar de la moto amb una puntada de peu”, ha dit el pilot d’Honda. “Ja ens juguem prou la vida. Mereix que l’expulsin”, ha sentenciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)