Motociclisme

Márquez guanya i s’escapa en el mundial, ‘ajudat’ per Lorenzo

GP Catalunya. Moto GP. El mallorquí ha eliminat de cop Dovizioso, Rossi i Viñales amb una caiguda en la segona volta. Rins lluita pel segon lloc i acaba quart

Li costarà recordar a Marc Márquez (Honda) una cursa amb menys rivals que la d’avui. Una caiguda impròpia d’un campió com Jorge Lorenzo (Honda) en la segona volta, ha deixat Márquez tot sol galopant cap a la quarta victòria de la temporada, que fa que es destaqui en el campionat, amb 37 punts d’avantatge sobre Andrea Dovizioso (Ducati). És la 48a victòria de Márquez en la categoria reina, una més que Lorenzo. Fabio Quartararo (Yamaha) i Danilo Petrucci (Ducati) han completat el podi.

Jorge Lorenzo ha sentenciat involuntàriament la cursa i ha acabat amb l’espectacle. En l’entrada de l’estadi ha frenat massa tard, se li ha tancat la direcció i, ja a terra, ha tocat Dovizioso, que al seu torn ha fet caure Maverick Viñales (Yamaha»). Valentino Rossi (Yamaha) no els ha pogut evitar i, de cop, la cursa de Marc Márquez s’ha aclarit, amb quatre dels rivals més perillosos eliminats. Poques vegades un error tan infantil comès per un pilot tan experimentat té com a conseqüència l’abandonament de tants pilots capdavanters.

Lorenzo era allà perquè ha saltat del 10è lloc al 4t en la primera volta. Per una progressió semblant també Viñales era en posició de podi. Just al revés que Fabio Quartararo (Yamaha), el pilot de la posició preferent, que ha caigut al novè lloc.

En la volta 4, volta ràpida de Márquez, que ja tenia més de dos segons de marge respecte a Petrucci. Quartararo i Rins –que ràpidament ha agafat el ritme–, han entrat de cop en la lluita per les posicions de podi. Aleix Espargaró (Aprilia) no ha completat ni la primera volta. Bradley Smith, company d’equip seu, l’ha envestit i li ha fet mal en una cama. L’han evacuat en ambulància.

Àlex Rins hauria pogut acabar segon i situar-se també en aquesta posició del campionat. En feia prou sent tercer però en la batalla amb Danilo Petrucci hi ha sortit perdent. L’italià de Ducati li ha pres el segon lloc en la volta 16 i quan el català li ha intentat tornar l’avançament a final de recta, ha hagut de prendre el carril de la long lap per evitar la caiguda., Ha reculat fins al setè lloc i ha remuntat fins al quart avançant Jack Miller (Ducati) en l’última volta.

Pol Espargaró (KTM) ha acabat setè i Tito Rabat (Ducati) s’ha ficat als punts amb el novè lloc, el millor de l’any. Només han acabat 13 pilots.

Moto GP
1r Marc Márquez (Honda) 24 voltes
2n Fabio Quartararo (Yamaha) a 2.660
3r Danilo Petrucci (Ducati) a 4.537
4t Àlex Rins (Suzuki) a 6.602
5è Jack Miller (Ducati) a 6.870
6è Joan Mir (Suzuki) a 7.040
7è Pol Espargaró (KTM) a 16.144
8è Takaaki Nakagami (Honda) a 17.969
9è Tito Rabat (Ducati) a 22.661
10è Johann Zarco (KTM) a 26.228
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)