Motociclisme

Viñales s’estrena amb la victòria a Holanda

Motor. L’empordanès s’ha imposat al circuit d’Assen en solitari, mentre que Márquez ha acabat segon, davant de les Ducati, i ha ampliat el lideratge en la general de Moto GP

Maverick Viñales ha recuperat la seva millor versió en el Gran Premi d’Holanda i ha aconseguit la primera victòria de la temporada en la categoria reina del mundial. L’empordanès, que no guanyava des de l’any passat a Austràlia, s’ha imposat en solitari al circuit d’Assen després de deixar enrere Marc Márquez, que ha acabat segon i, amb el setè podi de la temporada, amplia la diferència que té com a líder del mundial. El debutant Fabio Quartararo, que ha encapçalat la primera part de la cursa, no ha pogut seguir el ritme dels pilots catalans en les últimes voltes, però s’ha assegurat el seu segon podi consecutiu amb el tercer lloc.

Les Ducati oficial d’Andrea Dovizioso i Danilo Petrucci han posat de manifest que no s’adapten bé al traçat holandès. Els dos pilots italians no han tingut en cap moment l’oportunitat de lluitar pel podi i han acabat, respectivament, quart i sisè.

Àlex Rins, que s’ha posat líder en la sortida, ha tingut una caiguda en la tercera volta. Pol Espargaró ha acabat onzè i el seu germà Aleix, tot i els problemes físics que arrossega, ha pogut esgarrapar quatre punts amb el dotzè lloc. Tito Rabat, en canvi, ha acabat a una posició de la zona de punts (16è).

Moto GP. GP d’Holanda
1r Maverick Viñales (Yamaha) 40:55.415
2n Marc Márquez (Honda) a 4.854
3r Fabio Quartararo (Yamaha) a 9.738
4t Andrea Dovizioso (Ducati) a 14.147
11è Pol Espargaró (KTM) a 28.732
12è Aleix Espargaró (Aprilia) a 34.095
16è Tito Rabat (Ducati) a 48.357
Moto GP. General
1r Marc Márquez (Honda) 160
2n Andrea Dovizioso (Ducati) 116
3r Danilo Petrucci (Ducati) 108
4t Àlex Rins (Suzuki) 101
Maverick Viñales (Yamaha) 65
Pol Espargaró (KTM) 52
13è Aleix Espargaró (Aprilia) 31
21è Tito Rabat (Ducati) 9
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)