Motociclisme

Protagonisme per al jovent

Motor. El mundial de motociclisme arrenca a Qatar només en les categories de Moto 2 i Moto 3, després que les restriccions pel Covid-19 obliguessin a cancel·lar la cursa de Moto GP

El mundial de motociclisme engega aquest cap de setmana, a Qatar, però l’ambient al circuit de Losail sembla més aviat el d’uns entrenaments privats. La raó és que la categoria de Moto GP hi és absent, tot i que ahir els noms dels grans asos de les dues rodes encara presidien els boxs. Les restriccions imposades pel Covid-19 van obligar, diumenge passat, a cancel·lar la cursa de Moto GP, però, si més no, Moto 2 i Moto 3 tiraran endavant perquè els equips respectius ja eren a Doha, fent-hi les proves de pretemporada. També es va haver d’ajornar la cita de Tailàndia, que havia de ser la segona del curs, el 22 de març. Ahir es va anunciar que la cursa de Buriram es farà el 4 d’octubre, la data del GP d’Aragó, que s’avança al cap de setmana anterior.

Així, doncs, tot el protagonisme a Qatar és per als joves que miren de fer-se un forat en la categoria reina a curt termini. El pronòstic és incert, però el que és segur és que el curs coronarà un nou campió en les dues categories. En efecte, els tres primers de la general de Moto 3, Lorenzo Dalla Porta, Arín Canet i Marcos Ramírez, han fet el salt a Moto 2; per la seva banda, Àlex Márquez i Brad Binder, campió i subcampió de la cilindrada intermèdia, han entrat a Moto GP. Hi debutaran el 5 d’abril, a Texas, quan, si res no es torça, la categoria reina farà la primera prova del curs.

Entre els aspirants a succeir el cerverí hi trobem el seu antic company a l’equip EG 0,0, Xavi Vierge, que ha canviat al Petronas, l’equip de Fabio Quartararo en Moto GP. El de Castellbisbal ja és gairebé un veterà de la categoria mitjana i ha recuperat la confiança després d’un 2019 feixuc. L’acompanya Edgar Pons, que torna al mundial per la porta gran amb Gresini, havent guanyat l’europeu de Moto 2 l’any passat. En Moto 3, repeteix Albert Arenas a l’equip Aspar, amb l’objectiu de lluitar pel títol, i hi debuta a temps complet Jeremy Alcoba, el flamant campió del món júnior, també amb Gresini.

4
catalans
en acció, dos en Moto 2 i dos en Moto 3. Arenas (3 triomfs) és l’únic que ja hi ha guanyat.

Jorge Lorenzo correrà el GP de Catalunya

El pilot balear tornarà a competir en Moto GP el 7 de juny, al Circuit de Barcelona-Catalunya, amb Yamaha i com a convidat. El 2019 havia anunciat la seva retirada durant l’última cita del curs, a Xest, quan corria amb Honda, però com a provador de Yamaha sembla haver retrobat les sensacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)