Fórmula 1

Max Verstappen guanya i iguala el rècord de Vettel

El neerlandès ha aconseguit la primera posició del Gran Premi de Països Baixos en una cursa marcada per la pluja i ja suma 11 victòries

Max Verstappen guanya el Gran Premi de Països Baixos i aconsegueix, així, la seva onzena victòria del campionat. Al podi l’han acompanyat Fernando Alonso i Pierre Gasly.

Després de tres setmanes de descans, el campionat de F1 s’ha reprès aquest cap de setmana amb el Gran Premi de Països Baixos, al circuit de Zandvoort, que es caracteritza per tenir un traçat amb molts canvis de nivell i revolts força pronunciats. Però és que la cursa d’avui no només ha estat marcada pel traçat, sinó que la presència de la pluja al llarg de tota la carrera ha fet que els pilots haguessin d’estar més pendents del que és habitual de canviar pneumàtics i de buscar les bandes d’asfalt amb més adherència. De fet, l’abundància d’aigua al circuit ha fet que pilots com Logan Sargeant o Guanyu Zhou hagin hagut d’abandonar la cursa després de sortir de l’asfalt i topar contra les proteccions.

Tot i que Max Verstappen s’ha mantingut en tot moment al capdavant de la cursa, les altres posicions del podi han estat més variables, sobretot a poques voltes del final, quan el Checho Pérez s’ha sortit al primer revolt i ha vist com perdia la segona posició, que passava a ocupar-la Fernando Alonso. Poc després, a tan sols 7 voltes pel final, la forta pluja ha obligat a aplicar la bandera vermella a la cursa, que ha estat aturada durant més de mitja hora.

A la represa, George Russell ha hagut d’abandonar després de col·lidir amb Lando Norris, mentre que Carlos Sainz ha patit per no ser superat per Lewis Hamilton, que ha lluitat fins al final per fer-se amb la 5a posició. D’altra banda, Fernando Alonso s’ha hagut de conformar amb la segona posició, després de veure com Verstappen s’anava allunyant cada vegada més en les últimes voltes. Un altre fet destacat ha estat la penalització de 5 segons al Checo Pérez per anar a més velocitat del compte a la zona del pit-lane, fet que ha provocat que perdés la tercera posició i fos Pierre Gasly qui acabés pujant al podi i aconseguís el seeu primer podi amb BWT Alpine.

Amb aquesta nova victòria, Max Verstappen ja acumula 11 victòries. Però a més, amb la d’avui n’ha sumat 9 de consecutives, de manera que ha aconseguit igualar el rècord assolit per Sebastian Vettel l’any 2013 també amb l’escuderia Red Bull.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)