Dakar

Carlos Sainz, nou líder després de l’etapa reina

Motor. El madrileny i el copilot català Lucas Cruz arriben a la jornada de descans del Dakar amb més de 20 minuts de marge sobre Mattias Ekström i amb Nasser al-Attiyah fora de combat per una avaria

Carlos Sainz i Lucas Cruz (Audi), en cotxes, i el nord-americà Ricky Brabec (Honda), en motos, són els nous líders del Dakar després de la duríssima etapa marató, que ha deixat participants il·lustres fora de combat i ha sacsejat la classificació general del Dakar. Una de les creus de la jornada va ser per al qatarià Nasser al-Attiyah (Prodrive), que va perdre gairebé 3 hores per una avaria i va veure com se li esfumaven les possibilitats de segellar el tercer triomf consecutiu.

Sainz, tot i que es va quedar a 2 minuts del triomf d’etapa de Sébastien Loeb (Bahrain), va ser un dels grans beneficiats de la doble jornada i ara comanda la classificació amb 20:21 sobre el seu company d’equip Mattias Ekström i 29:31 sobre el pilot alsacià. “Arribar primers a la jornada de descans és una bona cosa, tot i ser conscients que encara ens queda una setmana de competició”, va admetre el pilot madrileny, que aspira a conquerir el seu quart Touareg.

Més enllà de l’abandonament del líder Yazeed al-Rajhi (Toyota) a l’inici de l’etapa marató de dijous, qui també ha sortit molt perjudicat de l’inhòspit Empty Quarter és Nasser al-Attiyah. El vencedor de les dues últimes edicions del Dakar es va quedar clavat en el quilòmetre 530, a 50 de la meta, després de trencar el braç de direcció del seu vehicle, a més del portacoixinets, i va perdre més de 2h40 mentre esperava el seu camió d’assistència. El brasiler Lucas Moraes i el copilot igualadí Armand Monleón (Toyota) ocupen la quarta plaça, a 1h04 del lideratge. Nani Roma i Àlex Haro (Ford) van escalar fins a la dotzena posició (a 2h07.07) i Laia Sanz i Maurizio Gerini (Astara) són dissetens (a 2h56:05). La de Corbera de Llobregat es va mostrar eufòrica a l’arribada: “Quan hem creuat la meta, ens hem posat a cridar com bojos perquè a 100 quilòmetres del final ha començat a patinar l’embragatge i ens ha costat molt arribar. Estem molt contents i satisfets de la nostra feina, i orgullosos d’haver arribat al final d’aquesta marató. Ha estat molt dura i, amb el 4x2, molt estressant.”

Setena retirada de Barreda

El nord-americà Ricky Brabec (Honda) és el nou líder en motos amb només 51 segons d’avantatge respecte del botswanès Ross Branch (Hero) i 9:21 sobre el francès Adrien van Beveren (Honda), que va ser el vencedor de l’etapa. El castellonenc Joan Barreda, que obria pista, es va veure forçat a abandonar al voltant del quilòmetre 529 per un problema en el motor de la seva Hero. És el setè abandonament en el Dakar de Barreda, que té com a millors resultats els cinquens llocs del 2017 i el 2022. Tot i que no ho va voler confirmar, aquesta podria haver estat l’última aventura del pilot de Torreblanca (Plana Alta) en el Dakar.

Goczal i Mena, més líders

En la categoria Challenger, el polonès Eryk Goczal i el copilot de Canyamars Oriol Mena (Taurus) van segellar el seu cinquè triomf en sis etapes i ja comanden la general amb més d’una hora de marge. Tot i conduir un bugui, Goczal i Mena ja figuren també entre els deu primers en la classificació global de cotxes.

Després de la jornada de descans, el Dakar reprendrà la seva marxa demà amb la setena etapa, que arrencarà des de Riad, la capital, fins a Al Duwadikimi, amb 483 km de recorregut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)