Motociclisme

MOTO 2

El campionat és molt llarg

A Marc Márquez li surt rodó i la seva candidatura al títol és encara viable

Acaba superant Bradl, a qui té a 52 punts amb nou curses per endavant

Aleix remunta del 32è lloc al novè, mentre que Pol cau quan era setè

Marc Márquez
«Ha estat una cursa molt dura. Al començament, amb el dipòsit ple, costava força agafar ritme, però després hem tornat a agafar la confiança que teníem en
els entrenaments i això ens ha ajudat»
«Pensava que seria una cursa entre Bradl i jo, però no ha estat així perquè hem rodat en 1:54 i Bradley i De Angelis han estat amb nosaltres. He decidit tirar per fer
el grup més petit i no he pogut, però he fet una molt bona volta al final»
«Estic contentíssim per mi, per l'equip i per Suter, perquè aconseguir una victòria així, tan disputada, et fa estar més satisfet»
Aleix Espargaró
«Un novè lloc no és al que aspirem, però sortint d'on sortíem està força bé. Hauria pogut estar més endavant, però a l'inici
he tingut problemes per avançar pilots»
Pol Espargaró
«Estic trist i enfadat perquè no he pogut acabar un cap de setmana en què veia
el meu millor resultat. Ens quedem aquí
a treballar per arribar allà on volem ser»
Stefan Bradl
«El Marc anava molt ràpid i en la darrera volta estava més atent que Smith no em superés que a passar-lo a ell»

«Tenia la moto més ràpida, i anem agafant el tacte a la categoria». A poc a poc i bona lletra. Aquest ha de ser l'ideari de capçalera per a Marc Márquez en les nou curses (225 punts) que resten per endavant. Passades les proves inicials, en què les expectatives i les ganes van poder més que l'analítica, el pilot de Cervera és allà on ha de ser per presentar candidatura viable al títol de la categoria. És cert que l'alemany Stefan Bradl és en una posició molt més agraïda, però la distància que els separa (53 punts) és, a la pràctica, un coixí d'una cursa. Més enllà de xifres, però, qui governa les motos són les sensacions i aquestes, al voltant del pilot de Repsol Catalunya Caixa, són després d'Assen i d'ahir a Mugello difícilment millorables.

Perfecció.

Haver estat tres dies treballant privadament fa dues setmanes al traçat de la Toscana és un plus des del punt de vista mecànic que, afegit al talent del campió del món de 125cc, dóna per força un resultat explosiu, demolidor. Des del minut 1 dels entrenaments que el cerverí va manar i ahir, en la cursa, també va fer-ho des del primer revolt, fet inèdit per ell en aquesta categoria.

Márquez va fer valer la seva posició preferent amb una sortida primorosa i, superant els problemes de conducció amb el dipòsit ple que tant l'han condicionat en l'inici del campionat –a partir de la segona volta ja s'estava rebaixant el rècord del circuit–, de seguida va seleccionar la carrera. En un altre traçat s'hagués escapat, però no a Mugello, i el grup bo el van formar ell, Bradl, Smith i De Angelis. Més lluny, Aleix Espargaró iniciava una remuntada que el portaria del 32è lloc de la graella al novè –el de Granollers, abans de la cursa, fins i tot ambicionava el podi perquè en sec sabia que tenia molt bon ritme–, mentre que el seu germà Pol, lluitant amb Corsi, veia com el pneumàtic del davant el traïa quan anava setè.

Enfilant la segona meitat de cursa, Márquez cedia el primer lloc a Bradl, moment que va servir per constatar que la moto del català era efectivament la més ràpida: en la inacabable recta d'arribada el de Repsol va aixecar-se un parell de vegades per evitar que la inèrcia de l'aspiració el portés a superar el líder del campionat. Tres voltes va durar l'estudi de Márquez a Bradl i, a set voltes per acabar, el de Cervera va fer un canvi de ritme –marcant voltes en 1:53 alts– que va servir per descartar De Angelis i Iannone, convidat d'última hora i perillós sigui quina sigui la festa que es balli.

En les últimes cinc voltes tant Bradl com Smith van arribar a situar-se al capdavant, però les seves aspiracions van topar amb la determinació de Márquez, que va fer tota la darrera volta en primera posició i que, amb una excel·lent traçada en el darrer revolt, no va permetre que Bradl, tot i fer la volta ràpida de cursa en aquell gir, pogués prendre-li el triomf.

CLASSIFICACIONS

Cursa
1r Marc Márquez (Suter)
40:02.941
2n Stefan Bradl (Kalex)
a 0.071
3r Bradley Smith (Tech 3)
a 0.419
4t Alex de Angelis (Motobi)
a 2.091
5è Andrea Ianone (Suter)
a 4.595
6è Thomas Luthi (Suter)
a 13.021
7è Simone Corsi (FTR)
a 13.092
8è Max Neukirchner (MZ Honda)
a 13.409
Aleix Espargaró (P. Kalex)
a 14.139
10è Kenan Sufuoglu (Suter)
a 14.419
11è Domimnique Aegerter (Suter)
a 15.072
12è Xavier Simeon (Tech 3)
a 17.996
16è Tito Rabat (FTR)
a 22.208
19è Jordi Torres (Moriwaki)
a 28.679
22è Ricky Cardús (Moriwaki)
a 33.084
25è Carmelo Morales (Moriwaki)
a 36.194
28è Pol Espargaró (FTR)
a 49.054
Mundial
1r Stefan Bradl (Kalex)
147
2n Marc Márquez (Suter)
95
3r Bradley smith (Tech 3)
79
4t Simone Corsi (FTR)
76
6è Thomas Lüthi (Suter)
66
6è Alex de Angelis (Motobi)
66
7è Andrea Iannone (Suter)
64
8è Yuki Takahashi (Moriwaki)
58
9è Julián Simón (Suter)
49
9è Randy Krummenacher (Kalex)
39
11è Aleix Espargaró (Pons Kalex)
38
13è Tito Rabat (FTR)
37
23è Pol Espargaró (FTR)
13
30è Ricard Cardús (Moriwaki)
2
31è Àxel Pons (Pons Kalex)
1

La federació manté el Gran Premi del Japó

La resposta de la FIM al manifest signat per tots els pilots de la graella de Moto GP, llevat lògicament d'Aoyama, en el sentit que es negaven a disputar el Gran Premi de Motegi (2 d'octubre) al Japó sense unes garanties de seguretat, va ser un comunicat en què deia que mantenia les dates fixades –també per a la prova del mundial de trial que es farà a l'agost–. Tot i que argumenta que no té motius que indiquin que anar a disputar la cursa sigui un perill per a la salut, però, afegia que ha encarregat un estudi a una entitat europea independent per aquest efecte, els resultats del qual es coneixeran en la segona meitat d'aquest mes. Aleshores hi haurà un pronunciament definitiu. A banda dels pilots de Moto GP, altres pilots de la graella de Moto 2 també s'han adherit al manifest.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)