Opinió

La vida sense Nowitzki

El nivell d'Alemanya ha baixat fins al punt de patir per estar entre els 24 millors d'Europa

L'europeu del 2007 va ser l'últim en què Alemanya va arribar fins als quarts de final en un gran torneig de bàsquet. A partir de llavors, i en paral·lel a les aparicions dosificades de Dirk Nowitzki en la selecció, el seu nivell competitiu ha decrescut més, fins al punt de patir moltíssim en el dia d'avui per treure el cap entre els 24 millors del Vell Continent.

No hauria de ser així, encara que Big Dirk ja no hi sigui i Schröder s'hagi agafat l'estiu lliure. Hi ha un roster amb qualitat –Zipser, Pleiss, Benzing, Theis o Voigtmann, entre d'altres–, i un grup B a priori molt accessible. Però dues patacades en tan sols quatre dies han generat un terrabastall que el pot deixar fora del primer europeu, des del 1991. Encara ho té a les seves mans, però qui hauria dit fa una setmana que perdria a casa contra Holanda (71-75) i després cauria a Dinamarca, que feia tres anys que no guanyava ni un partit (106-102 i tres pròrrogues)? La situació és, com a mínim, preocupant per als de Chris Fleming i el marge de correcció, ínfim. De fet, perdre demà de més de dos punts a casa contra Àustria l'elimina definitivament.

El problema principal és la poca capacitat de reacció, quan vénen mal dades, tal com s'ha vist en les dues derrotes abans esmentades. De vuit parcials –no s'hi compten pròrrogues–, n'ha perdut dos, els segons quarts (16-24 contra Holanda i 32-19 contra Dinamarca), i ha estat impossible en la resta de duel alliberar-se d'aquesta llosa. És evident que a l'equip li falta la figura d'un líder, algú que tingui experiència, però també autoritat i caràcter, per transmetre serenor i injectar consistència. Amb un grup tan tendre –mitjana d'edat de 24 anys–, el més veterà és Benzing, que té 27 anys i precisament no s'ha caracteritzat mai per ostentar aquest tipus de virtuts. En cada partit, l'equip és un meló per obrir, capaç del millor, però també –i aquest és el gran risc de cara a la recta final del preeuropeu– d'ofegar-se en l'excés de responsabilitat.

Tot, però, té el seu procés i també s'ha de remarcar que, després d'aquesta fase transitori i amb la jovenalla actual ja més madura per al màxim nivell, hi pot haver una revifada. Però ho hauran de demostrar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)