Opinió

La vida abans que el joc

Bosh no llança la tovallola, però ningú li donarà l'oportunitat sense unes garanties mèdiques

Els training camps a l'NBA arrenquen i encara costa fer-nos la idea que no tornarem a disfrutar més de jugadors únics que han engrandit el bàsquet amb la seva qualitat, competitivitat i gran ètica de treball. Ni Kobe, ni Tim Duncan ni tampoc Kevin Garnett tornaran a vestir-se de curt. Possiblement, a aquest grup de primeres espases se n'hi afegirà una altra, si bé en el seu cas la retirada li pot arribar en contra de la seva voluntat.

Els dos últims cursos, Chris Bosh únicament ha pogut participar en 97 partits, el 54,5% del total. La raó? L'aparició de coàguls de sang en el seu organisme. Primer, el febrer del 2015, va ser als pulmons i, fa uns mesos, en un bessó. Ara que ja semblava restablert i fins i tot havia manifestat públicament la seva il·lusió per fer des del primer dia la pretemporada amb els Heat, l'aler pivot ha vist frenades en sec les seves expectatives, perquè no ha superat la revisió mèdica. De fet, se li han tornat a detectar coàguls de sang i la franquícia de Miami ni ha fitxat data per al retorn.

El problema té cura, i en cap cas posaria en risc la seva vida, sempre que es tractés adequadament. I el tractament que li caldria és incompatible amb la pràctica de l'esport professional. Per tant, Bosh afronta una situació de no-retorn. Ell no llança la tovallola i fa un parell de dies va assegurar que la seva intenció de tornar a les pistes “no havia canviat”, però ni Miami ni cap altra franquícia li donarà l'oportunitat sense unes garanties mèdiques que ara no existeixen. Fins i tot, Dwayne Wade, amic seu i company als Heat en els dos últims anells (2012 i 2013), li ha recomanat que no faci bogeries i pensi en la família. A ningú li agrada que un contratemps li guiï el destí i li avanci una retirada que, en condicions normals, li hauria arribat d'aquí a quatre o cinc anys. Però Chris Bosh no es pot queixar. Ha disputat gairebé un miler de partits en l'NBA entre fase regular i play-off, ha estat onze cops all-star i té el contracte garantit per a tres anys més i 76 milions de dòlars. I si la salut està en joc, no hi ha disjuntiva. Com deia algú, darrere un turó de problemes hi ha una muntanya d'oportunitats. I ell pot (i haurà de) trobar nous estímuls lluny de la pista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)