Opinió

DIES IRAE

Mediocres sense vergonya

Hisenda persegueix
un dels dos únics clubs que paguen, Espanya expulsa Piqué i l'Argentina no veu més enllà del nas

Hisenda sense el Barça

DISSABTE 8.

L'Agència Tributària espanyola ingressa 1.000 milions d'euros a l'any dels clubs de futbol professionals. O els hauria d'ingressar. El gener del 2013, el deute dels clubs de futbol amb Hisenda pujava ni més ni menys que a 650 milions d'euros. Una xifra escandalosa que reflecteix l'aberrant model de gestió de clubs que ha predominat tradicionalment en el futbol de l'Estat espanyol. Ha costat dècades que s'imposés una mica de serietat. L'1 de setembre passat aquest deute s'havia reduït a 420 milions i ara és de 230. Hi ha quatre clubs destacats en volum de deute: Atlético, Espanyol, Valladolid, Mallorca, Saragossa i Elx, que n'acaparen el 70%. Tot i que en dècades anteriors hi havia hagut alguna amnistia fiscal dels clubs de futbol, el deute real global dels clubs espanyols amb Hisenda és, però, de 1.800 milions d'euros (a part del deute amb Hisenda, aquesta xifra inclou altres conceptes). I això afecta 40 clubs de primera i segona divisió. O sigui, tots excepte dos: el Real Madrid i el Barça, que sempre han estat al dia de pagament.

I ara ve la pregunta final: quin club, de tots els que deuen o no, ha estat perseguit judicialment per l'Agència Tributària fins a ser condemnat per delicte fiscal per un import que ja havia tributat a la hisenda brasilera i un jutge va decidir que havia de tributar a Espanya per un altre concepte? No hay más preguntas, señoría.

Espanya sense Piqué

DIUMENGE 9.

Un dels símptomes que descriu més bé els mediocres és la intolerància que tenen amb el pensament dels altres. A la selecció espanyola ho han viscut uns quants jugadors. Últimament li ha tocat a Piqué. Irreprotxable en el seu rendiment amb la selecció, se l'ha xiulat i se l'ha acusat falsament, per català i culer. L'única cosa que em pregunto de la lògica decisió que ha pres és si té clar què l'espera fins al 2018.

L'Argentina sense Messi

DIMECRES 12.

La selecció de l'Argentina perd contra la del Paraguai 0-1 en la fase sud-americana per al mundial de Rússia 2018, després d'un empat en el partit anterior. Tots dos sense Messi. Això sí, el seleccionador culpa el Barça per no poder disposar d'ell i els aficionats continuen culpant Messi de no haver-los fet guanyar cap gran campionat. Ni el joc, ni els futbolistes, ni el model futbolístic, ni els seleccionadors ni l'estructura del futbol argentí. El culpable, per a ells, és Messi. El miracle és que, amb tantes mancances com ha de contrarestar Messi, siguin subcampions del món i d'Amèrica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)