Opinió

Quan no es blinda el tècnic

La crisi ja està instal·lada al Maccabi i apunta cap a una única direcció,
Erez Edelstein

No s'ha complert ni el primer mes de competició, i ja hi ha un xiuxiueig de tempesta a Tel-Aviv. Tant és així, que no és exagerat assegurar que Erez Edelstein, el tècnic, es juga el càrrec aquesta setmana, amb tres partits a casa. Avui contra el Hapoel Eilat; dijous contra el Madrid en l'Eurolliga i dissabte contra el Hapoel Holon. Des que David Blatt va deixar el Maccabi l'estiu del 2014 després d'haver-ho guanyat tot, inclosa l'Eurolliga, el club ha viscut dos anys paupèrrims. Per primer cop, ha enllaçat dos cursos sense guanyar la lliga i, en la passada Eurolliga, ni tant sols va superar la primera fase. Amb aquest pòsit ben present i la inversió feta a l'estiu per reforçar la plantilla –nou fitxatges, entre els quals destaquen Weems, Goudelock i Maik Zirbes–, escasseja la paciència i un parell de patacades ho encenen absolutament tot.

I aquest escenari, que sembla surrealista, ja es viu en el club israelià. Només s'han jugat tres partits oficials i, tot i que l'equip està patint molts problemes físics –el principal, el de Quincy Miller, baixa tot el curs–, no hi ha excuses que valguin. S'han perdut dos partits –la final de la Winner Cup contra el Hapoel Jerusalem (92-77), i en l'estrena europea, a Milà (99-97)– i l'únic en què s'ha vençut ha estat a la pista de l'Ironi Nahariya (93-97) i gràcies a una exhibició de Goudelock, amb una pròrroga inclosa. La crisi està instal·lada i apunta cap a una única direcció, Edelstein. Té certa lògica, perquè no fa l'efecte que l'aposta per ell, l'únic tècnic sense experiència prèvia en l'Eurolliga, fos ferma des del moment en què només se'ls signa amb un 1+1. A un entrenador de projecte, se li dóna més confiança i així, en certa manera, també s'envia un missatge nítid a la plantilla. Ara i davant els resultats adversos, la seva falta de blindatge es fa notòria i el deixa a mercè dels jugadors, despullat. I aquí torna a aflorar el pecat habitual d'escatimar diners amb el tècnic per posar-los al roster. Això quasi mai és un bon negoci i, en el curt o mitjà termini, s'ha de rectificar. I a preu d'or.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)