Opinió

Big Wayne es va menjar l'entrepà

La festa va acabar malament. Amb un concís comunicat es va posar fi a una meravellosa història d'amor. “Wayne Shaw ha dimitit del seu paper al Sutton United després dels esdeveniments d'ahir a la nit i la posterior publicitat que se n'ha fet. Shaw ha dit que entén la posició del club pel que fa a aquest assumpte. Estem naturalment decebuts pel fet que la relació de Wayne amb nosaltres acabi d'aquesta manera, li agraïm la seva contribució al club i li desitgem el millor en el futur”, deia el comunicat de premsa del club. “La broma m'ha sortit cara. Em van regalar l'entrepà, però he perdut la feina”, va lamentar l'exporter.

Tot va succeir durant el Sutton United-Arsenal, en la cinquena eliminatòria de la FA Cup. Ja no està la cosa per a bromes en un esport en què es mouen milions de lliures en apostes. I Wayne Shaw sabia que es pagava 8 a 1 si apareixia la seva foto menjant-se un entrepà a la banqueta durant l'eliminatòria. El seu equip, de la cinquena divisió, havia fet història. Els de Londres rebien l'Arsenal i els seguidors dels gunners cantaven “qui s'ha menjat tots els pastissos” a Shaw, que pesa més de 120 quilos. No era la primera vegada. Ho havia acceptat sempre amb un humor excepte una vegada, jugant per al Sutton a Kinsgtonian, quan va saltar la tanca de publicitat i va anar directe cap a un aficionat. Va ser la primera vegada que el van acomiadar del Sutton.

Ara, però, Wayne Shaw, 42 anys i 124 quilos de pes, s'ho tornava a passar bé a casa. Oficialment era l'entrenador de porters del conjunt del sud de Londres, però s'asseia a la banqueta temporalment com a suplent per la lesió del segon porter de l'entitat. Shaw feia més funcions al club: era l'encarregat de cuidar el camp, el representant corporatiu de l'entitat, el responsable de les xarxes de negoci del club i, a més, entrenava nens amb problemes d'aprenentatge a la comunitat. Un home estimat de debò.

Shaw va començar la seva carrera als juvenils del Southampton, jugant amb Le Tissier i Alan Shearer, i ho va fer com a davanter. Fins que al final de la seva etapa com a juvenil i ja amb problemes de sobrepès, els saints li van donar la baixa. Va ser llavors quan va fitxar pel Bashley i va començar a jugar de porter. Va fer moltes aturades en equips menors, fins que va arribar a Sutton, on va trobar el seu lloc al món, al sud de Londres, un lloc conegut perquè allà van començar a tocar els Rolling i es va gravar El retorn de Mr. Bean, la pel·lícula.

I vet aquí que l'equip va fer història. Contra el Leeds la seva foto el va posar en el mapa i es va convertir en la imatge de l'equip. Contra l'Arsenal, gairebé al final del partit, quan ja perdien 2-0, es va menjar l'entrepà. “Se n'havia fet molta conya, els fans de l'Arsenal cantaven i vaig pensar que podia fer alguna cosa divertida. Hi vaig fer una queixalada i vaig saludar, però amb bon esperit”, es va justificar Shaw, que va reconèixer que sabia que hi havia apostes sobre aquest tema. L'Associació Anglesa de Futbol li va obrir un expedient per un possible incompliment de les regles relatives a les apostes, i la comissió de jocs d'atzar està investigant si hi havia algun patró inusual d'apostes i si la companyia havia operat dins de la seva llicència.

La situació no li va deixar cap més sortida i va presentar la dimissió. Bruce Elliot, president del Sutton la va acceptar “amb tota la pena”. “Si el coneguessin, no tindrien dubtes i probablement no estarien sorpresos”, va dir. L'adéu de Roly Poly Golie, com li diuen pel seu sobrepès, va ser un cop dur per a l'afició, que el va acomiadar a través del web del club amb missatges molt sentits. “Quina manera tan trista d'acabar tot això!” “Ell és un home de club. Aquesta és la meva gran pena.” “Un dels millors dies per al club de futbol ha anat seguit d'un dels pitjors. Hem perdut un home clau de Sutton”, van ser alguns dels missatges dels fans al web del club. “És un final molt trist”, va resumir l'entrenador, Paul Doswell, amic personal del gras protagonista de la queixalada més famosa de la FA Cup. A més, la casualitat va fer que Worner, el porter del Sutton United, es lesionés tres dies després de jugar contra l'Arsenal i des de llavors, amb Shaw fora del club i el suplent també lesionat, qui juga sota els pals és Downer, un migcampista.

Per cert, Big Wayne ha trobat feina en una cadena de supermercats… provant pastissos de carn!

El ‘pub' de la setmana SINCLAIR'S OYSTER BAR 2 Catedral Gates, M3 1. Manchester
L'edifici, d'estil tudor, data del segle XVI i va sobreviure al bombardeig de la Segona Guerra Mundial i a l'atemptat de l'IRA del 1996 que va canviar Manchester. Més tard, el van traslladar, maó a maó, 300 metres. Estret i acollidor, és un bon refugi si plou, on fan un gran fish and chips i sopen Samuel Smith. Els dies de sol, la terrassa és obligatòria. Recomano encaridament la visita.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)