Opinió

El ‘play-off'

Treure'l faria mal a la mateixa Lliga Endesa i deixaria la competició nua de substància

Fa ben bé un parell d'anys que tothom té consciència que, a partir del proper exercici, s'aplicaran a l'àmbit masculí les finestres de la FIBA durant la temporada per a partits de seleccions, ja en vigor des del 2015/16 en categoria femenina. I, és clar, aquests parèntesis de vuit dies –en concret, del 20 al 28 de novembre d'enguany i del 19 al 27 de febrer del 2018– accentuaran la problemàtica de calendari, ja prou atapeïts ara i tremendament exigents per al jugador.

Com passa en molts casos, tothom ha fet la seva, mirant a un altre lloc, deixant passar el temps. I evitar afrontar un conflicte és el primer pas per magnificar-lo, ja que t'acaba esclatant a la cara. A poc més de mig any del tret de sortida del curs 2017/18, el més calent és a l'aigüera. L'Eurolliga ja ha deixat clar que no ampliarà els equips en la propera edició, però haurà de passar de cinc setmanes de doble jornada a set, precisament per adaptar-se a aquesta intromissió de FIBA en espais reservats fins ara en el bàsquet a clubs. I, en tot aquest galimaties, quin paper hi jugaran les lligues nacionals; en el nostre cas, la Lliga Endesa? Impossible de predir-ho. Quan la competició s'havia reduït a 17 equips i el més sensat era limitar-la l'estiu que ve a 16, apareix el globus sonda llançat –voluntàriament?– pel president de l'ICL Manresa, Jaume Arnau, segons el qual l'ACB estaria meditant una nova ampliació d'equips a 18 i, en canvi, eliminaria el play-off per retallar partits i fer-lo compatible amb la nova realitat. Potser així fan equilibris per fer feliç tothom –fins i tot obre l'escletxa d'esperança a possibles repesques als que esportivament baixin–, però no ataca l'arrel del problema de la competició, que és la pèrdua d'atractiu. I precisament el que li llueix més a la Lliga Endesa és el temps del play-off, quan els millors s'enfronten en sèries de tres i cinc partits amb el títol en joc. Que el nombre de partits ha de baixar és evident, però les retallades no han de venir d'aquí. Treure'l faria mal a la mateixa competició i la deixaria nua de substància.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)