Mr. Legs, enxampat
Robert Foxen podia arribar a ser una estrella del rugbi XIII, però està entre reixes. Prenia el sol a Alacant, i ara viu entre reixes, resultat d’una llarga i minuciosa recerca realitzada per la policia de Manchester, anomenada Operation Legend. El rugbi XIII és molt popular al nord d’Anglaterra. El 1895, a Huddesfield, es va crear la Northern Rugbi Football Union (NRFU) com a oposició al rugbi tradicional, jugat sobretot a les universitats. Els obrers del nord perdien salari si havien d’entrenar-se, així que els equips van començar a remunerar-los i la federació els va expulsar, en considerar-se l’esport exclusivament amateur. Així va néixer aquesta modalitat, molt més dinàmica i, per mi, molt més avorrida.
Foxen era molt bo en aquesta disciplina molt practicada al Gran Manchester. Va néixer a Eccles, un barri de Salford, a Manchester, i va jugar d’ala, primer per al Salford Red Devils, després per a Swinton Lions i es va retirar en el Oldham Roughyeds. Era molt bo, però la seva carrera esportiva es va veure interrompuda per una lesió. Des de la setmana passada compleix deu anys de condemna. Es feia dir Mr. Legs, el senyor cames. El va enxampar la policia quan va comprovar que era el líder del càrtel de cocaïna més gran del nord del Gran Manchester. Ara ha canviat el seu domicili per la presó de màxima seguretat, al número 1 Southall St. A més, haurà de retornar part dels seus guanys, que es calculen en un milió de lliures només en l’últim any, i, almenys, una casa a Espanya, on anava a prendre el sol.
A més de Foxen ha estat empresonada tota la seva banda, que acumula condemnes per 77 anys; entre ells, Patrick O’Leary, el primer detingut del grup, el setembre del 2016, quan va ser enxampat amb set quilos de cocaïna al cotxe. Els paquets anaven marcats amb el nom de Mr. Legs. El febrer del 2017, la policia va recuperar cinc quilos de droga, d’un 90% de puresa, a un altre home d’Eccles i va trobar el mateix nom als paquets i va lligar caps. La policia no és ximple encara que ho sembli.
Foxen i McNally van pensar que estaven fora de perill, perquè utilitzaven telèfons amb encriptació militar i no van veure que la policia era molt a prop. Així que, amb els seus col·legues a la presó, “van continuar vivint un estil de vida luxós i amb els seus negocis, mentre els seus correus estaven en risc de ser detectats”, segons es va saber en el judici. Quan la policia va escorcollar la casa de McNally, hi van trobar 124.000 lliures en efectiu amagades en una maleta sota el seu llit i la llibreta d’operacions.
El jutge va dir a Foxen: “Vostè tenia una carrera prometedora a la qual la lesió va posar fi. Després va prendre la decisió més ximple que va poder i que va canviar la seva vida per perseguir els beneficis il·legals d’una conspiració de drogues a gran escala, i no va pensar en el mal que va causar als addictes i a la comunitat. Ara ha de pagar per això”. Els membres de la banda de Foxen són ciutadans de Burnley, Swinton i Eccles, i responen al nom d’Alan McNally, Patrick O’Leary, Andrew Booth, Adam Ward, Michael Grattan, Dean Ashworth, Liam Carroll, Jordan Roberts, Dean McKenna i Andrew Grantham.
Segons dades del Ministeri de l’Interior britànic, la policia va confiscar 97 quilos de cocaïna al Gran Manchester el 2015; l’any 2016 van ser 115 quilos; “més cocaïna de la que es mou en un any a Londres”, segons les mateixes fonts, alarmades imaginant el que es va arribar a comercialitzar al comtat de Lancanshire. Manchester és el que té. Com a mínim, a Mr. Legs ja l’han enxampat.
Notícies
Dissabte,23 novembre 2024