Editorial

L’EDITORIAL

Uns Jocs amb molts reptes

Després de l’anòmala edició anterior, marcada per la pandèmia i endarrerida al 2021 a Tòquio, els Jocs volen recuperar tota la seva força i ho fan tornant un segle després a París, seu del gran esdeveniment per tercera vegada. Els Jocs representen un repte colossal per a París i per a França, en un context polític d’incertesa i amb un nivell d’alerta màxima antiterrorista. El govern francès, el comitè organitzador i l’ajuntament han dedicat molts esforços a blindar la ciutat per garantir la seguretat, una gran preocupació, accentuada en un esdeveniment que mobilitza 10.500 esportistes d’arreu del món i més de 300.000 espectadors durant dues setmanes. Amb un primer capítol especialment delicat i agosarat, la particular cerimònia inaugural amb la desfilada pel Sena, res a veure amb els actes tradicionals concentrats en un estadi.

París no vol innovar només amb la cerimònia, sinó que els Jocs del 2024 prometen ser també pioners en sostenibilitat. Amb moltes arestes, des de la limitació de les emissions de CO2, la neteja de les aigües del Sena per poder-hi fer competicions i, sobretot, la utilització d’instal·lacions ja existents i l’aposta per infraestructures efímeres. Iniciatives per aplaudir, tot i que d’aquí a parlar d’uns Jocs ecoresponsables, vista la magnitud de l’esdeveniment, no és fàcil.

Fins a l’11 d’agost, hi haurà espai per a les grans estrelles d’esports clàssics com la natació, l’atletisme o la gimnàstica, però també per a les novetats introduïdes pel COI,com el breaking, una modalitat de ball que s’estrena i que s’afegeix a l’skateboarding, el BMX Freestyle o el bàsquet 3x3, que ja van entrar en competició a Tòquio. El gran repte dels organitzadors és, precisament, que els i les esportistes acaparin tot el protagonisme en els primers Jocs amb paritat entre homes i dones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)