Opinió

A Red Bull no li consentiran un tercer títol

Aviat sabrem si l'objectiu, més que impedir un altre triomf de Vettel, és que guanyi Ferrari

La sanció a Sebastian Vettel a Monza m'ha fet obrir els ulls definitivament. Els poders fàctics de la F-1, ara que tenen un campionat tan emocionant, tan ben muntat, incert i mediàtic, no volen per cap concepte que el pilot alemany encadeni un tercer títol. Em resistia a creure-ho, tot i la persecució sistemàtica de què han estat objecte aquesta temporada tots els invents, petits o grans, que ha fet Adrian Newey i que s'escapaven del guió. No en té la culpa, l'anglès, de tenir l'enginy que se suposa a tot enginyer (d'aquí deriva el mot, no?) i que la resta no vulgui o no sàpiga explorar els límits del reglament. Però fins diumenge –santa innocència, a la meva edat– estava disposat a creure'm tot l'enfilall de pretextos per haver prohibit forats, foradets, escapaments i deflectors diversos. Jo que em pensava que ho feien perquè no es disparessin les despeses. Pobre de mi, ara ho veig clar. L'objectiu únic és que no guanyi Red Bull. N'hi ha hagut prou ara amb una protesta de Fernando Alonso per ràdio per fer que sancionin Vettel, en una decisió que no té cap element objectivable. La realitat és que a Alonso li va anar d'un pèl que no s'estampés per un excés d'optimisme seu. Per allà està clar que no passava. Vettel sortia d'un revolt a la dreta i va aprofitar tota la pista, entre altres raons perquè Alonso no li havia guanyat la posició. Ni els més fervents defensors de l'asturià van veure cap comportament punible. Molt més perillosa va ser l'entrada al carrer de boxes de Michael Schumacher la setmana passada a Spa, tallant la trajectòria de Sebastian Vettel, que va haver de corregir per evitar un sinistre. És clar, no es tractava d'esguerrar el GP número 300 del kàiser, però per aturar Vettel sembla que tot s'hi val.

La sanció no va tenir cap efecte perquè el motor Renault (l'alternador, o alguna cosa més?) va dir prou i Vettel va consumar el tercer zero de la temporada. En aquest moment no veig que Red Bull sigui capaç de guanyar. Ara les referències són McLaren i Hamilton. Aviat descobrirem si l'objectiu real, més que evitar un tercer títol de Red Bull, és que vagi a mans de Ferrari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)