Opinió

Ceguesa i paranoia

Que Messi no hi sigui i el Barça respongui deu ser bona notícia

Demà ve el Milan al Camp Nou, però seguint la nova tendència és probable que la prèvia torni a obviar el rival per girar exclusivament al voltant de la mala versió del Barça de Gerardo Martino, que deu viatjar de victòria en victòria cap a la derrota final. O això suposen alguns que semblen posar la seva partida personal molt al davant de la lògica evolutiva del millor equip que ha parit la història del futbol. Deu pensar Martino que els romans no eren els únics que estaven bojos; que té molta gent al voltant que, o bé menysprea la pròpia credibilitat, o simplement no sap de què parla. Tant li fa si és un purista que veu traïcions a l'estil Barça i no veu que els jugadors ja no són capaços de donar col·lectivament el que van donar entre el 2009 i el 2011, per cert, un trienni d'insòlita perfecció. Tant li fa si és un president que diu que l'equip va jugar “molt bé” el derbi de Tots Sants i que dir el contrari és tenir ganes que al Barça “li vagi malament”. Tant li fa si és algú que planteja imaginatives connotacions negatives al fet que Neymar sigui capaç en tan poc temps de donar el que l'equip li reclama. O algú capaç d'insinuar que l'Espanyol amarrategui de divendres passat surt més ben parat d'aquest derbi que el Barça, això sí, amb una victòria en els últims set partits. La crisi se'ns ha endut moltes coses, però la ceguesa i la paranoia continuen sent el pa nostre de cada dia en l'entorn culer.

No cal ser un fan de Gerardo Martino i el seu polo pistatxo per adonar-se que el que fa té sentit i el que diu s'entén. Fins i tot quan afirma que Messi està bé, encara que sigui evident que no ha recuperat l'alegria, la velocitat i el gol des de l'últim cop que es va lesionar. La feina del tècnic és donar-li la tranquil·litat i els partits que necessita per tornar. Perquè tornarà, no ho dubtin. La bona notícia –sí sí, és bona– és que, mentrestant, l'equip té respostes que fa un any no trobava. L'equació Neymar + Alexis + Cesc = 15 gols + 19 assistències així ho indica. En això el Barça també està millor que la temporada passada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)