Opinió

Campanya

Florentino també gallejava com si el passat perfecte fos present continu dient que CR7 va donar al Madrid la lliga de fa dos anys

Tot i que, si la FIFA no torna a ampliar el termini de votació, fa setmanes que el peix està venut, la campanya perquè Cristiano Ronaldo pugui acaronar per fi dues Pilotes d'Or continua, i ha permès assaborir algunes delicatessen que no puc deixar de compartir.

Va la primera: imaginen el xafarranxo si el seu pare digués que Messi rendiria encara millor al Real Madrid? Imaginen el suc que hi traurien els que fa setmanes que donen poc menys que per fet que la directiva del Barça maquina fer caixa amb Messi per sufragar un nou estadi? Doncs l'astut Jorge Mendes ha dit que el seu representat més famós, el jugador franquícia del Madrid, faria 120 gols l'any si jugués al Barça, perquè seria el millor futbolista del món en el millor equip del món. L'extemporaneïtat del comentari, i això el fa més indesxifrable, i suculent, és palmària: CR7 ha renovat i se suposa que ja no se sent trist, sinó estimat, en constatar que el Madrid i el seu entorn s'han abocat com un sol home a l'esgotadora campanya llepaculs.

Una altra: El País dedicava la setmana passada el dominical als que considera personatges iberoamericans de l'any espremut. De cadascun en publicava un perfil, en la majoria de casos, no escrit per un periodista, sinó per algú vinculat al retratat, que ja se sap que això del periodisme ho pot fer qualsevol, o això creuen els responsables d'alguns (o de molts) mitjans. I no, el retratista de CR7 no era Mendes. Era... Florentino Pérez. Que, en plena bacanal laudatòria, entre els mèrits que a parer seu fan del davanter un dels protagonistes del 2013 incloïa la conquesta de “la lliga dels rècords”. És a dir, la 2011/12. Si més no, en això coincidia amb Mendes, que en aquella entrevista que haurà emprenyat Florentino també gallejava com si el passat perfecte fos present continu dient que CR7 va donar al Madrid la lliga de fa dos anys.

L'últim caprici de taula ben parada l'he trobat via el (molt recomanable) blog La libreta de Van Gaal: el diari A Bola i la seva tele entrevisten Cristiano i tots titulen amb l'afirmació que ell creu que mereix guanyar la Pilota d'Or cada any. Dos dies després, el diari Marca publica una informació titulada “CR7, fart que embrutin la seva imatge”, en què diu que Cristiano feia broma amb la frase i “mai va pensar que ningú se l'anés a prendre seriosament”. “Evidentment, la frase, treta de context de manera intencionada i elevada a la categoria de titular, trasllada una imatge de Cristiano que no es correspon amb la realitat”, rebla el periodista, que afegeix que el jugador està convençut que aquest tractament informatiu “no és casual, sinó que forma part de la campanya per embrutar la seva imatge que alguns mitjans fa temps que realitzen”. El Marca, que dos dies abans havia titulat “Cristiano: «Mereixo guanyar la Pilota d'Or tots els anys».” Igual allò de Mendes també era broma. Total, tot és com de broma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.