Opinió

DIES IRAE

Memòria i altres criteris

Al Barça de bàsquet calen respostes; en la fórmula 1, més criteri esportiu, i en la revaloració de Zubi falta memòria

Més enllà d'una copa

DIJOUS 18.

El Barça de bàsquet cau en els quarts de final de la copa del Rei. Pot passar. I no ha de treure cap mèrit al fet que, des del 2009, el Barça havia estat de manera ininterrompuda en totes les finals de competicions ACB, un total de vint. Qualsevol valoració de la derrota contra el Bilbao s'ha de fer amb aquesta perspectiva. Per tant, s'ha de qualificar sense maximalismes tràgics. Ara bé, s'han de tenir en compte coses del partit mateix i d'abans. Del partit, que la derrota és directament atribuïble a una falta de competitivitat injustificada de l'equip. Repeteixo, el Barça pot perdre, però no pot fer-ho no estant al nivell competitiu que se li pot exigir. I d'abans del partit, no és bon símptoma sentir Xavi Pascual dient: “No seria cap sorpresa que ni el Barça ni el Madrid no guanyéssim.” No és un missatge que transmeti la millor predisposició per afrontar la competició. Pascual ha demostrat que és un gran entrenador. Però si ell perd la confiança, malament. Pot haver-hi errors en la confecció de la plantilla, com sembla que diuen els entesos. Però això no explica el lamentable partit en la copa. Més que decisions, calen respostes.

Els més decisius de la F-1

DIUMENGE 21.

Es van presentant els nous cotxes de la fórmula 1 d'aquesta temporada. Molt bonics. El Ferrari SF16-H, el Williams FW38, l'evolució del Mercedes, el McLaren MP4-31, el bòlid del nou equip Haas... Tots fan molt de goig. Ja sé que no els fem tant de cas com als pilots que els conduiran. Però hauríem de tenir present que són els veritables elements que decideixen els campionats des de fa anys. Més que qui els condueix. La fórmula 1 es decideix als laboratoris dels enginyers. Les curses de la temporada són poc més que publicitat.

Busco anti-Zubis

DILLUNS 22.

Estic buscant algú que hagués deixat per terra Andoni Zubizarreta abans que fos acomiadat del Barça i encara ho mantingui, i no trobo ningú. Des del triplet, es veu que ja no és un inútil ni un vago, com el feien passar en un programa televisiu d'imitacions. La directiva el va utilitzar de cap de turc en un moment de crisi i pressió mediàtica, és cert. Però molts dels que el van esbudellar, ara el busquen per fer-li entrevistes elogioses. Sort que ell té memòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)