Opinió

Un estiu i una decisió

Pau Gasol no ha lamentat mai en públic la seva tria per Chicago, però sap que la va vessar

D'aquí a poc més d'un mes acabarà la fase regular de l'NBA i qui sap si també el trajecte dels Bulls aquest exercici. En tot cas, si acabessin entrant al play-off –ara en són fora, novens amb 32-32–, no és difícil preveure un camí curt en les sèries pel títol veient la seva fragilitat col·lectiva.

Pau Gasol va apostar per anar a la Windy City l'estiu del 2014 a la recerca del seu tercer anell. Optava per deixar els Lakers, ja en descomposició, per embrancar-se en un projecte en què renunciava a molts diners, però li garantia un rol preponderant i un roster competitiu. Veient-ho en perspectiva, l'aposta ha quedat lluny de les expectatives del mateix pivot de Sant Boi, i ni el curs passat, quan l'equip tenia un segell propi amb Tom Thibodeau, va passar de la semifinal de l'est (2-4 per als Cavs). I ara, i malgrat que les lesions han estat un turment constant, Fred Hoiberg tampoc ha sabut dotar l'equip de personalitat pròpia. Ni té la solidesa defensiva d'abans ni una fiabilitat per creure-hi com a aspirant a alguna cosa.

Algú pot pensar que la temporada que ve tot pot canviar, sense tantes lesions. Però malament rai quan la franquícia fa sondejos de traspassos per rejovenir la plantilla a mig curs. Pau no ha lamentat mai públicament la seva tria per Chicago fa un curs i mig, però ell sap perfectament que la va vessar. I és obvi i lògic que no continuï als Bulls el proper exercici. No ho ha descartat públicament, però que hagi anunciat la renúncia a la player option (7,7 milions de dòlars) per esdevenir agent lliure i hagi canviat d'agent –ha contractat Steven Heumann (Tony Parker, Chris Paul)– delata les seves intencions de futur.

El proper 6 de juliol complirà 36 anys i, si tanta fal·lera té per tornar a guanyar un títol, no pot marejar la perdiu, ni estar-se en un lloc per veure què passa. Pau Gasol no té urgències –ho ha guanyat tot als Estats Units, ha estat sis cops All-Star, rookie de l'any– i podrà decidir amb total llibertat què és el que més li convé. Fins i tot podria acceptar un contracte de mínims econòmicament. De pretendents, no n'hi faltaran perquè, qui no vol un pivot que en el seu 15è curs fa 17 punts, 11,1 rebots, 4,1 assistències i 2 taps? Ell, però, també haurà de filar prim, i no és fàcil encertar-la.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)