Opinió

L'obra de Berni Álvarez

Per molt que tot sembli encaixar, hi ha d'haver algú que aconselli, guiï i creï la química

Dijous, 14 d'abril. Centre de Tecnificació d'Alacant. Passats quarts d'onze, el pavelló és buit i a fora ressona la felicitat. De manera tènue per l'hora, però suficient per gaudir del petit èxit (0-1 a quarts de play-off) que faci sentir (més) orgullosos els seus. Ningú pensa en el feixuc viatge de tornada de més de tres hores en autocar o que, un cop a casa, l'endemà el despertador sonarà d'hora per a molts. Hauran d'anar a estudiar o bé a treballar, i al vespre, un altre entrenament. I, com cada dia, amb un somriure.

Des de la humilitat i la il·lusió, el CBT s'està erigint en la sensació del play-off a la LEB Plata, amb permís d'un Clínicas en alça també. Lluny dels grans focus des de la renúncia a Or l'estiu del 2012 per tal de preservar la seva supervivència –a la pista s'havia salvat–, l'equip tarragoní ha estat pacient per construir un projecte amb bases sòlides, segell propi i, sobretot, sense estirar més el braç que la màniga. Mentre altres clubs s'han volatilitzat pels deliris de grandesa –i no cal sortir ni del país per trobar-ne exemples–, ell va preferir sortir a EBA el curs 2012/13 i concretar un projecte la prioritat del qual era concedir protagonisme al planter, i anar-lo consolidant a poc a poc. La necessitat hi obligava –és el pressupost més baix de Plata–, però l'aposta és innegociable, a les verdes i a les madures. En l'actualitat, cinc dels deu integrants en la rotació són formats a la base del CBT, i n'hi hauria un sisè si Daniel Martínez no s'hagués lesionat a l'inici del curs. I, és clar, aquest factor també facilita la identificació amb la graderia i les bones entrades al Serrallo.

Però, per molt que les peces encaixin i tot faci l'efecte que ha d'anar bé per força, hi ha d'haver algú que gestioni, aconselli, guiï, i creï aquesta química entre els de casa i els nouvinguts. I al CBT, aquesta persona és Berni Álvarez des de fa sis anys. Que no hi ha diners per a reforços o les lesions maseguen l'equip fins al punt de no poder fer sessions de 5x5? Cap problema, cap excusa. El tècnic, que coneix el club a fons, sap treure recursos tàctics de l'etapa de jugador i els resultats sempre arriben. “No escolto ofertes, m'agrada el projecte”, deia l'estiu passat. Però l'obra de Berni al CBT mereix atenció de més amunt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)