Opinió

Un serbi de gamma alta

Els Nuggets han descobert en Jokic un ‘rookie' sòlid per edificar-hi el seu futur

El fenomen Porzingis ho ha engolit gairebé tot. El seu impacte, destacat en el parquet (14,3 punts i 7,3 rebots, en 28,7 minuts), ha vingut reforçat pel fet de militar en els Knicks, al primer nivell de franquícies mediàtiques. Tant és així que, per exemple, la samarreta de l'aler pivot letó ha estat més venuda fins i tot que la de Kevin Durant. Ha tingut un pes relatiu que l'equip hagi quedat fora de play-off, tercer per la cua a l'est (32-50).

Lluny dels focus, quasi en l'anonimat, han transitat també els Nuggets des que se'ls va ocórrer fer fora George Karl l'estiu del 2013, amb 57-25 de balanç. La fase pel títol ni l'han flairat (onzè a l'oest, 33-49) si bé això no ha estat ja una sorpresa. El que ho ha estat és el fet que hi hagi jugat el tercer millor rookie del curs, rere Karl-Anthony Towns i el mateix Porzingis. I no, no es tracta d'Emmanuel Mudiay, número 7 del darrer draft, sinó d'un pivot de 2,11 m nascut a la localitat sèrbia de Sombor fa 21 anys. Estem parlant de Nikola Jokic. Ni el mateix Mike Malone, tècnic que hi ha apostat d'una forma desinhibida a Denver, podia imaginar-se a principi de curs que tindria una incidència tan alta en el seu engranatge. Però els condicionants (lesió de Nurkic o la pèrdua prematura de possibilitats d'accedir a play-off) han contribuït a aquest fet. I ell ha fet la resta. Destil·lant el seu talent, deixant que el joc li arribi, sense forçar. Com quan va tiranitzar la Lliga Adriàtica el curs 2014/15, i eren constants les visites de scouts i directors esportius als partits del Mega Leks. El Barça Lassa, amb Joan Creus i Joan Carles Raventós, el va seguir de prop, ja que llavors no estava clar que el seu salt cap a l'NBA fos immediat. De fet, els Nuggets l'havien escollit el 2014, en la segona ronda (número 41).

Els seus registres no són espectaculars a simple vista –ha acreditat 9,9 punts, 6,4 rebots i 2,1 assistències en 20,4 minuts–, però deixen matisos a l'abast de jugadors no precisament novells. Tan sols interiors com Noah, Griffin i els germans Gasol han passat millor que el serbi, que té un índex d'1,82 d'assistències-pèrdues. I les xifres col·lectives dels seus milloren, quan és a la pista. Els Nuggets han descobert en Jokic un rookie sòlid per edificar-hi el futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)