Opinió

Addictes a la negligència

El Conquero ven fum a institucions per salvar la paradeta, però només n'ajornaria la defunció

No fa falta regirar gaire la memòria per trobar exemples de clubs amb èxit esportiu però amb pèssima gestió econòmica. L'embruix a la recerca de glòria ha captivat molts dirigents que han optat per un carpe diem desenfrenat, ple de promeses i buit de substància. És a dir, diners. I així, i tenint plena consciència que el destí a mitjà termini és la baixada de persiana, perquè el deute l'acabarà ofegant, van acumulant despropòsits, enganys.

A Huelva en són especialistes. Van viure la desaparició del Ciudad de Huelva, un club que va arribar a estar en l'ACB el curs 1997/98. Estan vivint l'agonia del Recreativo de futbol –li calen dos milions d'euros abans del 30 de juny per no baixar a tercera divisió– i no seria estrany que hi hagués un tercer cas amb el Conquero, campió de la copa i un dels equips capdavanters de la Lliga Femenina. El full de serveis d'aquests últims està construït, però, amb fonaments fantasiosos, amb recursos que en realitat no es tenen. L'equip va acabar l'últim curs en precari per culpa dels impagaments –algunes peces se'n van anar a altres entitats; d'altres, es van quedar, però fins i tot es van negar a jugar algun partit– i va oferir una imatge penosa, indigna per a un equip professional, sigui quin sigui l'esport. Com passa habitualment, hi va haver la verbalització de fer propòsit d'esmena, però ja se sap que les paraules se les endú el vent.

Ara per ara, el Conquero arrossega un deute superior als 150.000 euros, la majoria del qual contret amb Hisenda i la Seguretat Social. Pot semblar una minúcia en altres contextos, però en Lliga Femenina són figues d'un altre paner. Per a la temporada vinent ha previst un pressupost de 300.000 euros, però ara ni tan sols té garantida la meitat. És a dir, que no hi ha pla de viabilitat per eixugar les rèmores del passat i no hi ha cap garantia que, al novembre o al desembre, es deixin de pagar nòmines a empleats i jugadores. Tot i el panorama, la directiva demana pròrroga de 48 hores a la FIBA Europa per confirmar la inscripció en l'Eurolliga, pas que, en cas de confirmar-se, l'obligaria a incrementar més el pressupost. I per això ven fum a les institucions a veure si piquen i els salven la paradeta. Però ja només n'ajornarien la defunció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)