Seleccions

Taules entre Catalunya i Panamà a la Nova Creu Alta (2-2)

La selecció catalana masculina, que feia dos anys que no disputava un partit, ha reaparegut aquesta tarda a l’estadi de la Nova Creu Alta de Sabadell per jugar un amistós davant Panamà. L’equip orientat per Gerard López, que ha dirigit el seu setè partit com a seleccionador català, no ha pogut passar de l’empat contra el conjunt panameny (2-2). Ferran Jutglà i Carles Aleñá han estat els autors dels gols locals.

Sabadell ha viscut una autèntica festa. Abans del xiulet inicial, tots els presents a l’estadi han pogut gaudir de l’actuació musical de Figa Flawas, que ha interpretat una selecció de les seves cançons més destacades. Posteriorment, s’ha fet un homenatge a dues icones de la selecció catalana, Sergio Garcia i Bojan Krkic. El president de la FCF, Joan Soteras, els ha entregat una samarreta commemorativa, amb el missatge “Gràcies per ser-hi sempre”.

Després d’aquests actes previs, ha arribat el moment d’arrencar el partit. Un duel on els primers minuts han estat de tempteig. Els catalans s’han fet amb la possessió de l’esfèrica, però no aconseguien arribar a l’àrea rival amb prou claredat. La primera ocasió més clara ha arribat en el minut 8 a pilota aturada. Gran centrada de Sergio Gómez que no ha pogut rematar ningú a l’interior de l’àrea. En la segona, ja no han perdonat. Ferran Jutglà, amb una vaselina per sobre el porter panameny, ha obert la llauna (11’). Golàs del davanter del Bruges. En la següent acció, Arnau Tenas, sobre la mateixa línia de gol, ha evitat l’empat en un gran exercici de reflexos. Un gol, però, que ha acabat arribant en el 18’. Tenas no ha calculat bé la sortida, i al segon pal Eric Davis ha igualat el marcador amb una rematada de cap. Amb aquesta diana, els de Thomas Christiansen han fet un pas endavant, i el segon no ha tardat a arribar. En deu minuts han capgirat el marcador amb un xut creuat i potent de Góndola (28’). Abans del descans, Sergio Gómez ha salvat sota pals una nova diana de Góndola després d’una transició molt ràpida dels panamenys. A Catalunya li ha costat trobar espais i línies de passada, i pràcticament no ha generat res més.

A la represa, amb sis canvis a les files de Catalunya, Pubill ha fregat ben aviat el gol de l’empat, però la seva rematada de cap ha marxat lleugerament desviada. Sí que ha anat al fons de la xarxa, el xut de Carles Aleñá, en una exhibició de sang freda per superar el porter visitant i situar l’empat a 2 en l’electrònic. En aquest segon acte, el conjunt català estava mostrant una cara diferent, amb més intensitat i sent més verticals, buscant amb insistència la porteria rival. Les oportunitats clares, però, no han arribat i el marcador no s’ha mogut.