Franja La 2

Dilluns, 28 maig de 2018
06.00
Conciertos de Radio 3
Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Página 2
César Aira
L'espai compta amb l'escriptor César Aira. El seu últim llibre, Prins, se centra en un escriptor de novel·les gòtiques que després d'assolir l'èxit en aquest subgènere decideix deixar-ho. A més, el programa parla del foment de la literatura juvenil, repassa diverses webs que activen la passió lectora i Clara Usón respon al qüestionari.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Señores del bosque: vida salvaje a nuestro lado
Rere el paisatge boscós d'Allentsteig, a Àustria, hi ha un món en estat salvatge que lluita per la seva supervivència. Els senglars es van apoderar d'aquest bosc fa molt de temps i hi vaguen a la recerca de menjar en grans grups familiars.
Documentals
Durada: 60'
09.00
El escarabajo verde
Antártida: paralelo 60 (I)
Reportatge que mostra una iniciativa exemplar de cooperació internacional. L'any passat se'n van complir 20 de la primera emissió de el programa i 30 de la presència espanyola al continent antàrtic. Per commemorar tots dos esdeveniments les càmeres d'aquest espai es van embarcar al febrer del 2017 al vaixell d'investigació oceanogràfica Hespérides per documentar l'actual campanya antàrtica.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 55'
10.50
Fabricando Made in Spain
Programa que s'endinsa en les empreses més importants d'Espanya de la mà de tres reporters. La seva missió: mostrar d'una manera senzilla, directa i, sobretot, divertida com es creen els objectes més comuns i els més insòlits.
Altres
Durada: 50'
11.40
Documenta2
Inclou Qué comemos: Somos lo que comemos: La ciència més avantguardista mostra els secrets del menjar: química, sabor i nutrients necessaris per a la supervivència.
Documentals
Durada: 50'
12.30
Mañanas de cine: El valor de un cobarde
Un home apocat acaba reaccionant heroicament contra els malfactors que mantenen capturats els clients de l'hostal on han buscat refugi.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.00
Las recetas de Julie
Langres
La Julie recorre Haute-Marne, localitat coneguda pel seu formatge, els seus caves i els seus coloms. Ha arribat a la ciutat de Langres, i el seu repte és recuperar tres receptes antigues perquè no quedin en l'oblit de les properes generacions.
Altres
Durada: 55'
14.55
El club de la lucha gastronómica de Jamie y Jimmy
Alesha Dixon
El Jamie i el Jimmy reben Alesha Dixon al seu cafè de la badia de Southend per cuinar el seu plat indi preferit, gambes picants.
Altres
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Supersentidos: fuerzas especiales: Cuerpos de élite i El avestruz. Una vida a la carrera
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Los años vertiginosos: Primera parte: entre bambalinas: Entre el 1900 i el 1914 Europa viu una etapa de canvi constant en què tot el que abans semblava inamovible es transforma de la nit al dia. L'art i la ciència estaven tirant per terra la visió tradicional del món i les seves estructures, que fins llavors eren estables, es començaven a desfer.
Documentals
Durada: 45'
18.55
Las recetas de Julie
Aubenas, departamento de Ardeche
La Julie s'encamina a la part superior de l'Ardèche Cévennes, incloent Aubenas, que uneix la Provença i Alvèrnia històricament i on es descobreixen autèntiques especialitats de la regió de l'Ardecha.
Altres
Durada: 55'
19.50
Fabricando Made in Spain
El programa s'introdueix en un rentavaixelles en ple procés de rentat i es puja en una motocicleta cent per cent made in Spain.
Altres
Durada: 55'
20.45
Imprescindibles: La Chana
Bailaora autodidacta, Antonia Santiago Amador, coneguda com a La Chana, viu una vida tranquil·la a Catalunya. Entre els anys 1960 i 1980, va ser una de les estrelles més grans del món del flamenc, sorprenent amb el seu estil innovador, la seva velocitat i l'ús inventiu del ritme. Peter Sellers, amb qui apareix a The Bobo, la va convidar a Hollywood. Tot d'una, en el punt àlgid de la seva carrera, va desaparèixer d'escena. Dècades de ball han desgastat el seu cos. Sensual, vulnerable, però aparentment invencible, transporta l'espectador a l'essència de la seva passió mentre torna als escenaris després d'una pausa de 25 anys.
Pel·lícules
Durada: 65'
21.50
Historia de nuestro cine: El alcalde de Zalamea
Al poble de Zalamea viu el pagès Pedro Crespo i els seus dos fills, la Isabel i el Juan. Una companyia del Terç de Flandes hi va entrar per fer nit. En formen part Lope de Figueroa i el capità Álvaro de Atayde. Els soldats arriben quan s'està triant alcalde, i aquest dona la notícia de l'allotjament des del balcó consistorial.
Pel·lícules
Durada: 95'
23.25
En portada
Princesas esclavas
Als últims anys, el tràfic de joves nigerianes a Europa per a la seva explotació sexual s'ha intensificat. A partir de les revoltes àrabs del 2011, la ruta per Líbia i el Mediterrani es fa més rendible per als traficants. El 2016 en van arribar 11.000, i cada vegada hi ha més menors.
Altres
Durada: 40'
00.05
La 2 noticias
Repàs a tota la informació d'actualitat des d'una òptica diferent.
Informatius
Durada: 30'
00.35
Millennium
Libros en feria
Programa de debat sobre els llibres i la seva indústria amb Raquel Gisbert, Lola Larumbe, Manuel Rodríguez Rivero i Blanca Rosa Roca.
Altres
Durada: 60'
01.35
Conciertos de Radio 3
Toulouse. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.05
El origen de los continentes
América
Les evidències de la ruptura del Pangea, fa 200 milions d'anys, s'observen encara avui als parcs i penya-segats de Nova York, ciutat erigida porta del nou món, i també de l'antic. De la mateixa manera, el procés de subducció que va originar Amèrica del Sud va marcar el seu passat i el seu florent futur.
Documentals
Durada: 50'
02.55
Fabricando Made in Spain
Aquest capítol ve amb molt de moviment. Primer va sobre les rodes d'un automòbil, per continuar el viatge agafa energia amb unes perfectes patates fregides ondulades i acaba solcant el cel en globus aerostàtic.
Altres
Durada: 55'
03.50
Hoteles increíbles. La vida más allá del vestíbulo
Marina Bay Sands, Singapur
Giles Coren i Monica Galetti s'uneixen a l'equip de treball de 9.500 empleats en un dels hotels més grans del món, Marina Bay Sands de Singapur. Aquest hotel atén un milió d'hostes cada any, i va ser creat com a part d'un pla del govern per triplicar els ingressos turístics.
Documentals
Durada: 55'
04.45
Conciertos de Radio 3
Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 75'