Franja La 2

Dimarts, 29 maig de 2018
06.00
Conciertos de Radio 3
Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Para todos La 2
Programa que tracta qüestions socials a través d'entrevistes, enquestes i debats.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
La osa negra en el confín del mundo
Documental que explica la història d'una de les ósses que viu al Parc Nacional de Forillon, al Canadà, i mostra la seva aventura per parir per primera vegada i superar els nombrosos reptes que comporta criar dos ossets en aquesta estreta franja de terra en els confins del món.
Documentals
Durada: 60'
09.00
España en comunidad
Exposición Galicia Universal
Programa que ofereix reportatges en profunditat i informació d'actualitat sobre les diferents comunitats autònomes espanyoles.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Fabricando Made in Spain
Programa que s'endinsa en les empreses més importants d'Espanya de la mà de tres reporters. La seva missió: mostrar d'una manera senzilla, directa i, sobretot, divertida com es creen els objectes més comuns i els més insòlits.
Altres
Durada: 50'
11.45
Documenta2
Inclou Qué comemos: Cuestión de gustos: La ciencia más vanguardista explica cómo el sentido del gusto es un potente mecanismo de defensa, en el que se implican a partes iguales el sabor y el olor. Hoy se muestra qué hace que la comida sea deliciosa, y por qué el umami, o glutamato monosódico, es considerado el quinto sabor.
Documentals
Durada: 50'
12.35
Mañanas de cine: Mad Dog Morgan
Durant la tardor del 1865, el famós malfactor Bushranger Dan Morgan va creuar el riu Murray, de Nova Gal·les del Sud, per lluitar per última vegada. El que hi va passar és un misteri, però des d'aquell dia se l'anomena Mad Dog Morgan.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.00
Las recetas de Julie
La isla de Ré
L'illa de Ré, situada a la Costa Atlàntica, marca el paisatge per a les tres receptes d'avui.
Altres
Durada: 55'
14.55
El viaje a Japón de Joanna Lumley
Continuant el seu viatge pel Japó, Joanna Lumley arriba fins a la ultramoderna i esbojarrada ciutat de Tòquio.
Documentals
Durada: 45'
15.40
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 50'
16.30
Grandes documentales
Inclou Supersentidos: fuerzas especiales: Los seals de la marina i La manada: Monarcas en peligro: Les sabanes obertes de l'Àfrica, a prop del riu Mara, són territoris perfectes per als lleons. Les càmeres segueixen dues bandades de lleons que s'hi han instal·lat i, gràcies a la tecnologia d'avantguarda, es pot contemplar amb càmeres tèrmiques les seves tècniques de caça durant la foscor total de la nit.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Los años vertiginosos: A toda máquina: Els anys anteriors a 1914 van ser una època de grans canvis. Tant els homes com les màquines anaven a tota velocitat cap a un futur desconegut. La invenció del motor de combustió interna va suposar una revolució que va permetre superar moltes limitacions.
Documentals
Durada: 45'
18.55
Las recetas de Julie
Sarlat-la-Canéda, el Perigord negro
La Julie en aquesta ocasió és a Sarlat-la-Canéda, pintoresc nucli antic de la Dordonya. Entre els seus magnífics castells, jardins i coves naturals prehistòriques, la gastronomia i la qualitat de productes ofereixen les tres receptes d'avui.
Altres
Durada: 55'
19.50
Fabricando Made in Spain
Avui es descobreix quants metres de filferro formen l'estructura d'un matalàs, quant de temps passa des que se sembra fins que es poden tallar els brots tendres que componen les bosses d'amanida o a quina velocitat és capaç d'imprimir una impressora.
Altres
Durada: 60'
20.50
Cartas en el tiempo
Batallas de ultramar
Avui és el torn de les cartes que construeixen la història bèl·lica d'Espanya a partir de la vivència de persones concretes. L'actor Nacho Fresneda representa l'espia jueu que el 1529 avisa Carles I d'Espanya i V d'Alemanya de la conquesta del penyal d'Alger per part dels corsaris turcs. I l'actor Guillermo Altair representa el germà receptor d'una carta de Fidel Yburo, soldat a la guerra de Cuba.
Documentals
Durada: 30'
21.20
Página 2
Lorenzo Silva
El programa compta amb l'escriptor Lorenzo Silva, que parla de la seva última novel·la, Lejos del corazón. A més, es parla del treball dels traductors, es repassa el biopic sobre J. D. Salinger i Blanca Llum Vidal recita un dels seus poemes.
Altres
Durada: 40'
22.00
Historia de nuestro cine: La dama del alba
El Martín salva una jove, l'Adela, de morir ofegada en el mateix riu on ara fa tres anys va desaparèixer la seva dona durant la nit de noces. Quan torna a la casa familiar de la seva dona, l'Angélica, on viu, amb l'Adela inconscient, es troba refugiada una peregrina estranya que presagia una mort.
Pel·lícules
Durada: 95'
23.35
Documentos TV
Inclou Indivisible
Documentals
Durada: 60'
00.35
La 2 noticias
Repàs a tota la informació d'actualitat des d'una òptica diferent.
Informatius
Durada: 30'
01.05
Tomar Juno
Docudrama que mostra, durant la Segona Guerra Mundial, l'assalt canadenc a la platja francesa de Juno durant el Dia D, per mitjà de la recreació, d'enregistraments del moment i d'entrevistes amb els que van ser-hi i van sobreviure.
Documentals
Durada: 85'
02.30
Conciertos de Radio 3
Lara Bello. Lara Bello és un gènere musical en si mateixa, i Sikame és el seu últim treball.
Altres
Durada: 30'
03.00
Documenta2
Inclou Los años vertiginosos: Entre bambalinas: Entre el 1900 i el 1914 Europa viu una etapa de canvi constant en què tot el que abans semblava inamovible es transforma de la nit al dia. L'art i la ciència estaven tirant per terra la visió tradicional del món i les seves estructures, que fins llavors eren estables, es començaven a desfer.
Documentals
Durada: 45'
03.45
Fabricando Made in Spain
El programa s'introdueix en un rentavaixelles en ple procés de rentat i es puja en una motocicleta cent per cent made in Spain.
Altres
Durada: 55'
04.40
Supersentidos: fuerzas especiales
Cuerpos de élite
A les batalles de la natura alguns animals estan més ben equipats per a la lluita que altres. La supervivència exigeix un avantatge, una habilitat o un talent especial. Aquests talents extraordinaris atorgats per la naturalesa configuren els cossos d'elit del regne animal.
Documentals
Durada: 50'
05.30
Conciertos de Radio 3
Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'