Franja La 2

Dilluns, 26 agost de 2024
06.05
Arqueomanía
Magdalenienses
Manuel Pimentel es desplaça als grans santuaris magdalenians del nord peninsular per mostrar alguns dels exemples d'art més significatius del paleolític.
Documentals
Durada: 25'
06.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
07.35
Página 2
Theodor Kallifatides
Óscar López viatja a Estocolm per entrevistar l'escriptor grec Theodor Kallifatides, autor de Campesinos y señores. A continuació, el rus Maksim Óssipov explica les seves experiències com a metge rural a Kilómetro 101. A més, el programa repassa l'obra de diferents escriptors que van utilitzar una llengua no materna a les seves obres.
Altres
Durada: 30'
08.05
La playa, la vida salvaje alrededor de la sombrill
Les platges són l'hàbitat d'animals i de plantes. Un sorprenent microcosmos de la natura es desplega entre para-sols i gandules, si es mira de prop. A més, aquests habitants de la platja han desenvolupat diferents estratègies per adaptar-se al tràfec turístic.
Documentals
Durada: 50'
08.55
El escarabajo verde
Al compás de la naturaleza
Lliurament que indaga en l'àmbit de la creació musical a partir dels sons de la natura. Els darrers anys, s'ha popularitzat una pràctica entre molts artistes musicals que afavoreix la reconnexió amb la natura: la creació de cançons fent servir sons gravats a peu de camp.
Altres
Durada: 30'
09.25
Seguridad vital 5.0
Programa sobre educació viària amb entrevistes a personatges coneguts que parlen de la seva experiència al volant. Inclou també seccions amb reportatges, notícies, informes, participació dels espectadors i consells per millorar la conducció i el manteniment del vehicle. A més, es dona veu a persones i institucions que treballen per reduir el nombre d'accidents de trànsit.
Altres
Durada: 30'
09.55
Escala humana
(Re)Evolución industrial
Un recorregut per espais urbans que ofereix una mirada diferent sobre arquitectura, urbanisme i disseny. Cada reportatge descobreix les històries que amaguen els diferents edificis i espais i reflexiona sobre la relació amb l'entorn.
Documentals
Durada: 35'
10.30
Arqueomanía
Muerte en el Nilo (II)
El programa mostra el treball de Myriam Seco i el seu equip a la seva excavació del Temple de Tutmosis III, a Luxor.
Documentals
Durada: 30'
11.00
Documenta2
Inclou La Inglaterra de Agatha Christie
Documentals
Durada: 40'
11.40
Un país para leerlo
Castro Urdiales
El programa viatja a Castro Urdiales per descobrir-hi racons literaris i conversar amb autors com Nuria Labari i Lorenzo Oliván.
Altres
Durada: 30'
12.10
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
12.25
Las rutas D'Ambrosio
La Raya Seca: una hermandad más que una frontera
Gonzalo D'Ambrosio viatja fins a la Raia Seca per descobrir que els pobles d'un costat i l'altre de la frontera tenen moltes més coses en comú de les que els separen. I una és, sens dubte, la gastronomia. Aliments i receptes en comú que, de vegades, es van unir gràcies al contraban.
Documentals
Durada: 60'
13.25
Mañanas de cine: Yellow Rock
Cinc homes cavalquen cap a la misteriosa ciutat de Yellow Rock amb l'esperança de rescatar un membre de la família i el seu fill perdut.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.50
Ramón y Cajal. Historia de una voluntad
Hemoptisis y primera oposición
En la vellesa i des del seu despatx, Ramón y Cajal dialoga amb el seu ajudant. Li demana el llibre que està escrivint i el repassen: Ramón y Cajal obté la baixa total a l'exèrcit i torna a Saragossa, on visita els seus pares i la seva xicota Marina, amb qui trenca la relació.
Sèries
Durada: 50'
15.40
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.25
Grandes documentales
Inclou Pantanal. El milagro natural de Brasil i El desierto inundado
Documentals
Durada: 100'
18.05
Documenta2
Inclou Misteriosa Arabia Saudí
Documentals
Durada: 55'
19.00
Grantchester
El Sidney es comença a amoïnar quan apareixen diversos ocells morts dins de la seva església i en les escenes de dos crims. Algú pot haver descobert la seva relació amb l'Amanda.
Sèries
Durada: 45'
19.45
Grantchester
Un batedor pakistanès mor a causa d'una intoxicació, i el capità de l'equip de criquet es converteix en el principal sospitós. Mentrestant, el Sidney descobreix que els seus secrets podrien no estar tan fora de perill com creia.
Sèries
Durada: 45'
20.30
Diario de un nómada. Ruta España
Torremolinos (II)
Segon lliurament dedicat a la ruta de Miquel Silvestre per Torremolinos.
Documentals
Durada: 30'
21.00
Diario de un nómada. Ruta España
Cuenca
Miquel Silvestre recorre amb la seva moto els llocs més emblemàtics de Conca.
Documentals
Durada: 30'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
Días de cine clásico: Desaparecido
Charles Horman, un jove periodista nord-americà idealista, desapareix del seu domicili a Xile durant el cop d'estat del general Augusto Pinochet. Ed Horman, el seu pare, es trasllada allà per buscar-lo en companyia de la seva jove. Junts recorren les institucions diplomàtiques nord-americanes intentant esbrinar el seu parador, tot i que per aconseguir-ho han de superar totes les traves burocràtiques que troben al seu pas.
Pel·lícules
Durada: 125'
00.05
Abuela de verano
A de Amarcord
L'Alberto, el fill periodista de l'Eva, convenç la seva mare perquè accedeixi a ser la protagonista d'un reportatge per al dominical del diari on treballa.
Sèries
Durada: 65'
01.10
Metrópolis
Arte participativo
Espai de cultura que ha esdevingut un punt de referència obligat per a totes aquelles persones inquietes per seguir les últimes tendències en el camp de la creació artística.
Altres
Durada: 25'
01.35
Festivales de verano
59º Jazzaldia: William Parker Quartet. Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 85'
03.00
Dinastías
Pumas
A les terres altes de la Patagònia, a l'ombra de les Torres del Paine, una solitària femella de puma anomenada Rupestre lluita per criar els seus quatre cadells. Aquesta mare puma ha de lluitar contra rivals pel territori, enfrontar-se a preses gairebé tres vegades més grans que ella i aguantar el clima salvatge de les muntanyes de la zona.
Documentals
Durada: 50'
03.50
Las rutas D'Ambrosio
La mágica Liébana
Gonzalo D'Ambrosio posa rumb a la Vall de Liébana, un enclavament molt particular per la seva geografia. La Serralada Cantàbrica pel sud i els Picos de Europa pel nord fan d'aquest lloc un enclavament privilegiat per al conreu d'espècies de climes més temperats.
Documentals
Durada: 55'
04.45
Guarderías de la naturaleza
En l'etern cercle de la vida, la tasca més important dels animals és crear nova vida per garantir la supervivència de l'espècie. Però com que la feina no acaba amb el part, els pares han de ser prou enginyosos per assegurar el benestar de la pròxima generació.
Documentals
Durada: 50'
05.35
Escala humana
Segundas oportunidades
A tots els edificis els arriba el moment de perdre la utilitat original. Alguns queden abandonats, però d'altres poden tenir una segona oportunitat, amb funcions molt diferents de les que es van projectar originàriament.
Documentals
Durada: 25'