Programació La 2

Dilluns, 22 gener de 2018
06.00
Conciertos de Radio 3
Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Página 2
Manuel Vilas
Avui el programa se centra en l'escriptor Manuel Vilas. L'autor presenta Ordesa, una novel·la autobiogràfica protagonitzada per les dues persones més importants de la seva vida. A més, visita el cinema per veure l'adaptació de Zama, emet un reportatge sobre Pepe Carvalho, el personatge de Manuel Vázquez Montalbán, i Mari Luz Esteban recita un dels seus poemes.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Velocidad asesina
El océano
En la naturalesa, la velocitat és un avantatge en què cada ésser viu s'especialitza en una característica extrema per sobreviure.
Documentals
Durada: 60'
09.00
El escarabajo verde
Mi vecino es un oso
Fins fa 500 anys, a totes les muntanyes de la península Ibèrica campava al seu aire un dels mamífers més impressionants de les serralades europees, l'os bru. La destrucció progressiva del seu hàbitat i la caça massiva van portar a l'os bru a la vora de l'extinció. Avui dia, gràcies a l'esforç conjunt de diferents administracions i associacions conservacionistes, la població ossera s'ha triplicat als dos únics reductes d'aquesta espècie que queden a Espanya, el de la serralada Cantàbrica i el dels Pirineus.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Cinco hermanos
Un marido ideal
La mort de William Walker comporta una sèrie de successos perjudicials per a la seva família. El patriarca no només robava diners de l'empresa familiar, sinó que amagava un fill secret i una amant.
Sèries
Durada: 45'
11.40
Documenta2
Inclou La vida en el aire: Salida: Todo comienza con el recorrido con el equipaje por el aeropuerto. La clave para un buen ritmo se encuentra en el propio diseño del aeropuerto. Para ello, se evitan las aglomeraciones y se muestra cómo funciona el transporte del equipaje, cómo es el avión en sí y cómo se prepara la comida para el avión.
Documentals
Durada: 60'
12.40
Mañanas de cine: Los locos del oro negro
Un pistoler es veu embolicat en una trama sobre una sèrie d'interessos al voltant d'unes propietats petrolíferes.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.10
Trotamundos
El salvaje Oeste
Una sèrie plena d'informació i consells, amb uns guies que porten l'espectador a gaudir del menjar, les platges, els camins i els festivals de cada lloc que visiten.
Documentals
Durada: 50'
15.00
Planeta gastronómico
La historia de las especias
Programa dedicat a la gastronomia.
Documentals
Durada: 50'
15.50
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 40'
16.30
Grandes documentales
Inclou Yellowstone salvaje: La frontera helada i Yellowstone salvaje: Asesinos en ciernes: Desde el día de su nacimiento, los animales depredadores se embarcan en un largo entrenamiento, duro, y deben dominar las habilidades que su madre les enseñe.
Documentals
Durada: 110'
18.20
Documenta2
Inclou Secretos de los museos: Museo Estatal de Historia-Moscú: A la Plaça Roja de Moscou hi ha el Museu Estatal d'Història, el qual compta, a través dels objectes que hi ha exposats, la història de Rússia i la seva gent.
Documentals
Durada: 40'
19.00
Descubriendo el comportamiento animal
Inclou ¡Chicos, a comer! i Secretos de familia: La defensa davant dels depredadors és tan important entre els gaigs siberians que han desenvolupat un elaborat llenguatge per avisar el seu grup familiar del perill. La seva gran varietat d'alarmes es transmet de pares a fills i aquesta experiència es tradueix en una longevitat més elevada.
Documentals
Durada: 15'
19.15
Comida al descubierto
El Jimmy viatja pel món descobrint els plats més típics de cada país i els aliments més nutritius.
Altres
Durada: 45'
19.15
Omega 3, jamón ibérico y chocolate blanco
El Jimmy investiga sobre les fonts d'Omega 3. Per la seva banda, la Kate viatja al paradís dels porcs a Espanya per investigar per què el pernil ibèric és tan car. I el Matt investiga com es pot fer la xocolata blanca a partir d'un gra de cacau marró.
Altres
Durada: 45'
19.15
Insectos, leche y aceite de trufa
El Jimmy viatja a Holanda, on els insectes es crien per al consum humà. Per la seva banda, la Kate explora el mite que beure una tassa de llet tèbia abans d'anar a dormir ajuda a dormir. I el Matt descobreix la veritat sorprenent sobre quanta tòfona hi ha a l'oli de tòfona.
Altres
Durada: 45'
20.00
Grandes diseños
Als bells turons de Blackdown Hills, al comtat anglès de Devon, l'enginyer Stephen Tetlow dissenya una casa inspirada en l'espiral d'un fòssil d'ammonites.
Documentals
Durada: 50'
20.50
Imprescindibles
Manuel Pertegaz
Recorregut per la vida, obra i època del dissenyador Manuel Pertegaz Ibáñez.
Documentals
Durada: 65'
21.55
Historia de nuestro cine: Nunca es demasiado tarde
El Jorge participa en un atracament en què un home resulta mort. Impressionat pel succés, fuig i es refugia al seu poble.
Pel·lícules
Durada: 80'
23.15
En portada
Un viaje circular
L'economia circular substitueix l'actual model de comprar, usar i llençar. Imita el cicle de la natura, on res es destrueix i tot es transforma. El 2050 la població arribarà a 9.000 milions de persones i els recursos naturals se seguiran esgotant.
Altres
Durada: 40'
23.55
Turismo rural en Europa
Sierras de Cádiz, un paraíso oculto
En aquest episodi, es recorren els paratges naturals de Cadis, des de les portes de l'Atlàntic fins a les Serres que s'alcen al cor d'aquesta província.
Documentals
Durada: 35'
00.30
La 2 noticias
Repàs a tota la informació d'actualitat des d'una òptica diferent.
Informatius
Durada: 25'
00.55
Millennium
Alma de robot
El programa debat sobre els èxits i usos de la robòtica amb Concepción Alicia Monje, Antonio Orbe, David Ríos i Moon Ribas.
Altres
Durada: 60'
01.55
Conciertos de Radio 3
Amaral. És una de les referències més fiables del pop espanyol dels últims 20 anys. L'Eva i el Juan, Amaral, es presenten al programa amb el seu últim disc, Nocturnal, com a principal argument.
Altres
Durada: 35'
02.30
Animales de altura
Cielos abarrotados
La competència al cel és intensa. Aquest episodi explora les diferents formes en què els animals lluiten per sobreviure en el seu entorn aeri.
Documentals
Durada: 50'
03.20
Grandes diseños
Kevin McCloud presenta gent que ambiciona construir les cases dels seus somnis amb les seves pròpies mans des del principi fins al final.
Documentals
Durada: 50'
04.10
La aventura transiberiana de Joanna Lumley
Joanna Lumley, actriu i presentadora de televisió, comença la seva aventura de gairebé 10.000 quilòmetres a Hong Kong, que va veure per última vegada als quatre anys, i continua a través de la immensa Xina.
Documentals
Durada: 20'
04.30
Conciertos de Radio 3
Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 90'