Programació La 2

Dimarts, 13 març de 2018
06.00
Conciertos de Radio 3
Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
¡Qué animal!
Monfragüe
La biòloga Evelyn Segura viatja als racons més icònics d'Espanya per descobrir els misteris de la fauna i la flora autòctones.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Una manada en guerra
A Xakanaka, Botswana, una manada de lleons s'enfronta al naixement de 15 cadells en l'estació més dura de l'any. La meitat d'ells moriran de fam i els adults, experts caçadors de búfals, hauran d'aprendre a caçar elefants per sobreviure fins que tornin les seves preses favorites.
Documentals
Durada: 60'
09.00
España en comunidad
Archivo de Simancas
Programa que ofereix reportatges en profunditat i informació d'actualitat sobre les diferents comunitats autònomes espanyoles.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 55'
10.50
Ruta Vía de la Plata
De Vetusta a La Carisa
Sèrie documental de 14 episodis sobre aquesta important via de comunicació que s'utilitzava ja fa 3.000 anys, la Via de la Plata.
Documentals
Durada: 45'
11.35
Documenta2
Inclou Las princesas americanas del millón de dólares: Bellas y malditas: La riqueza puede comprar títulos o las joyas más bellas del mundo, pero no garantiza la felicidad. Las herederas de este episodio, Barbara Hutton, Clara Ward y Kathleen Kennedy, persiguieron el amor, pero alcanzaron el fracaso o incluso el desastre, y pagaron un alto precio por vivir a su manera.
Documentals
Durada: 45'
12.20
Mañanas de cine: El guapo, el feo y el cretino
Amb l'ardit del bandit i del caçador de talles, el Paco i el Chico se les apanyen, fins que un dia ajuden un sergent sudista, el Sinclair. Aquest, a punt de morir, confessa a tots dos el lloc on ha amagat un tresor. Al primer li diu el nom del cementiri i al segon el de la tomba on ha enterrat l'enorme fortuna.
Pel·lícules
Durada: 90'
13.50
Mercados, en el vientre de la ciudad
Ámsterdam
Un dels mercats més antics i famosos d'Amsterdam és l'Albert Cuyp Markt, un mercat de carrer que s'estén al llarg del barri De Pijp.
Documentals
Durada: 50'
14.40
Grandes viajes ferroviarios continentales
De Barcelona a Mallorca
Portillo torna a Espanya. L'aventura comença a Barcelona i continua a València, on intenta fer una paella perfecta. Finalment, a Mallorca, gaudeix de les vistes que li proporciona un llegendari tren mallorquí del 1912.
Documentals
Durada: 60'
15.40
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 50'
16.30
Grandes documentales
Inclou Territorios del monzón: Esperando la lluvia i Viaje hacia el peligro: búfalo contra león
Documentals
Durada: 105'
18.15
El hombre y la tierra: fauna ibérica
Los prisioneros del bosque (I, II)
L'immens bosc que cobria la península Ibèrica en èpoques encara històriques ha estat destruït fins a transformar Espanya en una nació estepària. A les últimes masses forestals, desconnectades les unes de les altres, perviuen animals que no poden abandonar aquests refugis selvàtics.
Documentals
Durada: 65'
19.20
Sicilia al descubierto
Andrew Graham-Dixon i Giorgio Locatelli porten els espectadors en un viatge al cor de Sicília. Combinant gastronomia i art, presenten les coses que més estimen de l'illa.
Documentals
Durada: 60'
20.20
La tribu
Aquí manda el hombre
El fill més jove d'Ayke Muko, el Magi, ha de saltar nu per sobre d'una fila de caps de bestiar per demostrar la seva vàlua i així donar inici a la seva maduresa.
Documentals
Durada: 45'
21.05
Brain Games
Estafas
Cada any, milers de persones a tot el món són víctimes d'alguna estafa. La configuració del cervell humà li fa prendre les coses en sentit literal i creure en el que li diuen.
Documentals
Durada: 25'
21.30
Página 2
Virginie Despentes
El programa compta amb l'escriptora Virginie Despentes, que parla de la tercera part de la seva trilogia sobre el descens i l'auge de Vernon Subutex. A més, el programa analitza l'adaptació de la pel·lícula La última bandera, repassa la història de Círculo de Lectores i Juan Luis Ramos recita un poema.
Altres
Durada: 30'
22.00
Historia de nuestro cine: El grano de mostaza
Evelino Galindo, propietari d'una botiga de porcellanes, ha tingut, amb el seu company de casino, alguna enganxada durant una vulgar partida de dòmino. És un gra de mostassa, però que l'Evelino converteix en el pòrtic d'una tragèdia.
Pel·lícules
Durada: 95'
23.35
Documentos TV
Inclou Los doctores del gen
Documentals
Durada: 60'
00.35
La 2 noticias
Repàs a tota la informació d'actualitat des d'una òptica diferent.
Informatius
Durada: 25'
01.00
Mujeres que hicieron historia
Catalina la Grande
Amb 14 anys Sofia Federica Augusta Anhalt-Zerbst va arribar a Rússia, princesa d'una casa alemanya menor. No obstant això, havia decidit casar-se amb l'hereu al tron, el gran duc Pere. Durant el seu matrimoni, es va acollir a la fe ortodoxa i va rebre el nom amb què va passar a la història, Catalina.
Documentals
Durada: 50'
01.50
Conciertos de Radio 3
Delaporte. Fan so contemporani i internacional. És un nom emergent del panorama pop espanyol. Es tracta del duo hispà-italià Delaporte i el seu primer EP, One.
Altres
Durada: 30'
02.20
El hombre y la tierra: serie venezolana
Durant la primavera de l'any 1973, un equip de TVE, en estreta col·laboració amb alguns organismes del govern veneçolà, va dur a terme una sèrie de 18 documentals de tema ecològic que porten el títol genèric de El Hombre y la Tierra.
Documentals
Durada: 60'
03.20
La tribu
Para bien o para mal
La xicota del Muko, l'adolescent Dami, es prepara per deixar la seva família, però abans de deixar el llogaret rep diners i regals per a la seva nova vida. Ja a la seva nova llar ha de passar per diferents rituals que duraran mesos abans de contraure matrimoni.
Documentals
Durada: 50'
04.10
Animales a través de la noche: durmiendo en el zoo
El zoo de Bristol, amb més de 400 espècies, ofereix l'oportunitat perfecta de veure per primera vegada com es comporten els animals durant la nit. Per fer-ho s'han instal·lat càmeres de visió nocturna i sensors en 20 dels recintes per vigilar què fan els animals quan es fa fosc.
Documentals
Durada: 50'
05.00
Conciertos de Radio 3
Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 60'