Programació La 2

Divendres, 17 agost de 2018
06.00
Madrugadas de La 2
Programa musical que recull l'actuació en directe d'algun cantant o grup.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 35'
07.05
El río de la vida
El Cairo
Sèrie documental que mostra les diferents faunes que s'adapten als trams dels cursos fluvials.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Odisea volcánica
Gigantes dormidos
La Terra emmagatzema ingents quantitats d'energia. Ocasionalment, s'allibera a través d'esdeveniments volcànics increïbles. Són els punts calents.
Documentals
Durada: 60'
09.00
El bosque protector
Tetraclinis: los últimos ejempalres
Sèrie documental que té com a objectiu conscienciar l'opinió pública de la importància que han tingut i tenen els boscos en la història natural, social i econòmica d'Espanya.
Documentals
Durada: 30'
09.30
Diario de un nómada. Operación Plaza Roja
La gran llanura panónica
Quan s'acaba de complir un segle de la Revolució russa, Miquel Silvestre recorre en moto les restes d'aquell antic imperi i segueix les petjades d'exploradors espanyols a l'Europa de l'Est, Rússia i l'Àsia central.
Documentals
Durada: 30'
10.00
Ciencia líquida
Un dels membres fundadors del grup de hip-hop Wu-Tang Clan, GZA, també conegut com a The Genius, viatja per trobar-se amb enginyers i científics que estan configurant el futur de la humanitat, així com l'estranya complexitat de la seva imaginació.
Documentals
Durada: 40'
10.40
España a ras de cielo
España de noche
De la mà de Francis Lorenzo, aquest programa mostra els racons de la geografia espanyola a vista d'ocell i amb imatges espectaculars.
Documentals
Durada: 50'
11.30
Reportero de la historia
El director de dóna a conèixer el que ha passat a Espanya entre el segle XV i el segle XX.
Documentals
Durada: 65'
12.35
Mañanas de cine: Cimarrón: Un tren llamado Blue Mo
Un exconvicte segresta el Francis, cosa que obliga Marshal Crown a ajudar-lo a rescatar un grup de presoners que estan sent traslladats a la presó federal en un tren especial.
Pel·lícules
Durada: 70'
13.45
Curro Jiménez
El péndulo
Curro Jiménez i els seus homes assalten una casa de joc. Quan són perseguits, decideixen separar-se. Per la seva banda, l'Estudiant, amb els diners robats, es refugia en una casa pobra, on és atès pel seu amo, un ancià que es dedica a buscar aigües subterrànies amb un pèndol.
Sèries
Durada: 60'
14.45
La verdadera historia de la Torre Eiffel
En primera persona, Mademoiselle Eiffel explica la seva història de veritat. Destinada per ser destruïda al final de l'exposició universal de 1889, la Torre Eiffel simbolitza avui França. Material d'arxiu, entrevistes amb experts i fotos de París avui il·lustren la seva història turbulenta.
Documentals
Durada: 60'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El expreso de los Balcanes: Eslovenia, Odisea volcánica: El camino de un volcán i Tesoros olvidados del Mediterráneo: El Museo Nacional de Arqueología Submarina de Cartagena: A Cartagena, fundada 200 anys a. C., i on es van assentar les bases de la civilització moderna, el museu Arqua recull tresors arqueològics de naufragis que expliquen la història del Mediterrani al llarg dels segles, entre ells el controvertit tresor de la fragata Mercedes.
Documentals
Durada: 135'
18.45
El escarabajo verde
Vivir sin aire
Reportatge que analitza com ha evolucionat la contaminació en l'última dècada. Malgrat les advertències de l'OMS, les grans ciutats espanyoles continuen superant els límits recomanables per a la salut humana.
Altres
Durada: 30'
19.15
Las recetas de Julie
Versalles
La Julie és al palau de Versalles, declarat monument Patrimoni de la Humanitat.
Altres
Durada: 55'
20.10
Paraísos cercanos
Polonia
El programa visita en aquesta ocasió Polònia, fent un recorregut per diverses de les seves ciutats més emblemàtiques.
Documentals
Durada: 50'
21.00
Asalto al Banco Central. Atraco imperfecto
Anàlisi dels esdeveniments que es van produir al voltant de l'assalt al Banc Central de Barcelona explicats a través del cervell de l'operació, el Rubio.
Documentals
Durada: 55'
21.55
Historia de nuestro cine: Ficción
L'Álex és un director de cinema que intenta acabar el guió de la seva següent pel·lícula. Amb aquesta excusa decideix marxar uns dies, deixar la dona i els fills per instal·lar-se a casa d'un amic en un petit poble de muntanya. Un lloc tranquil i solitari, ideal per al seu propòsit.
Pel·lícules
Durada: 130'
00.05
Documaster
Inclou Apocalipsis: la Primera Guerra Mundial: Infierno i Apocalipsis: la Primera Guerra Mundial: La rabia: 1917. A les trinxeres, després de tres anys de guerra, els homes estan furiosos i desesperats. A Rússia, la guerra els ha amputat l'energia i la força vital. Els soldats es revelen i triomfa la revolució bolxevic.
Documentals
Durada: 105'
01.50
Amenaza biológica
Producció que dona a conèixer la història de les armes biològiques i el perill de la seva utilització, ja siguin estats, nacions o persones individuals amb coneixements científics suficients per construir-les.
Documentals
Durada: 50'
02.40
Documenta2
Inclou La verdadera Mary Poppins
Documentals
Durada: 60'
03.40
Paraísos cercanos
Islas croatas
El programa fa un recorregut per algunes de les illes croates més conegudes.
Documentals
Durada: 50'
04.30
Hoanib. Los secretos de los elefantes del desierto
El Namib és el desert més antic del món, i un dels més hostils. Però fins i tot en aquest cas, hi ha vida a una vall anomenada Hoanib. Alguns animals han desenvolupat una forma única per adaptar-se a la vida en una zona tan seca. Els més grans són els elefants del desert, que per sobreviure al desert han de recórrer llargues distàncies, plenes de privacions.
Documentals
Durada: 55'
05.25
Diario de un nómada. Operación Plaza Roja
La historia del español bueno
L'equip arriba a Budapest després de visitar el tripunt, punt on es troben les línies frontereres de tres països: República Txeca, Àustria i Hongria.
Documentals
Durada: 35'