Programació La 2

Dilluns, 22 octubre de 2018
06.00
Madrugadas de La 2
Programa musical que recull l'actuació en directe d'algun cantant o grup.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Página 2
Nacho Carretero
El periodista Nacho Carretero parla d'En el corredor de la muerte, un assaig sobre Pablo Ibar, un espanyol que fa 23 anys que està en presons nord-americanes. El programa també mostra com les noves tecnologies fomenten la lectura. A més, Elvira Sastre recita un poema, i es visiten alguns hotels de novel·la.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Hogares de animales
Tothom necessita un lloc per viure, però alguns no estan conformes vivint a la intempèrie i busquen la comoditat d'una llar. Els animals sempre amaguen un truc a la màniga; molts fabriquen llars i altres fan gala d'extraordinàries habilitats de construcció.
Documentals
Durada: 55'
08.55
El escarabajo verde
Sedientos de verde
El programa es pregunta per què la gent necessita tenir a prop la natura. Visita Vitòria, Barcelona i l'Hospitalet per conèixer la importància del contacte amb la natura i el repte que han d'afrontar les ciutats per aconseguir-ho.
Altres
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 30'
10.00
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 55'
10.55
Documenta2
Inclou Los celtas: A las puertas de Roma: A ojos de los romanos los celtas eran bárbaros, pero hoy sabemos que las diferentes tribus celtas formaban parte de una cultura muy desarrollada cuya influencia se extendió por Europa a través de las rutas comerciales.
Documentals
Durada: 55'
11.50
Mi familia en la mochila
Mompiche-Pintag
L'Antoni, la Sonia i els seus fills, la Candela i el Mateo, demostren com es pot, amb poc pressupost i moltes ganes, iniciar una aventura en família.
Documentals
Durada: 40'
12.30
Mañanas de cine: Un dólar para Sartana
El ric terratinent Gratton pretén apoderar-se de totes les terres de l'estat, fet que obliga els espantats habitants de Sartana City a abandonar les seves terres o a malvendre per sobreviure. El jove Kit Carson, la família del qual pateix l'amenaça del Gratton, s'enrola en els federals de Texas per poder defensar les seves terres.
Pel·lícules
Durada: 85'
13.55
Los gozos y las sombras
A Pueblanueva del Conde torna Carlos Deza, absent durant 18 anys. Juntament amb els Aldán, Churruchau i Sarmiento manaven tradicionalment al poble, enfrontats a Cayetano Salgado, actual propietari de les drassanes, que exerceix el poder amb la força dels diners.
Sèries
Durada: 60'
14.55
La escapada italiana de Gino
Gino D'Acampo se'n va de gira per la terra on va néixer, Itàlia. Durant les seves visites mostra les diferents receptes de la zona utilitzant productes locals.
Altres
Durada: 50'
14.55
Islas al sol: Cerdeña (III)
Sardenya té més de 1.600 km de costa que alberguen una vida marina abundant. Com a tots els xefs, al Gino li agrada conèixer d'on procedeixen els aliments que serveix al seu restaurant, així que acompanya un pescador de l'illa per conèixer quins productes ofereix el mar i com es cuinen.
Altres
Durada: 50'
14.55
Islas al sol: Sicilia (I)
El Gino inicia el seu viatge a Sicília, l'illa del volcà Etna. Les seves erupcions han configurat les terres d'aquesta illa i han donat lloc a un vi, una fruita i unes hortalisses de gran qualitat. Sicília és un gresol de gastronomies amb influència de les grans cultures del Mediterrani Occidental.
Altres
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Arsenal animal: Escupitajos y pinchazos i New Life: Nacidos para correr: En una terra plena de perills, els herbívors sempre són els més vulnerables, sobretot al principi. Han de demostrar que han nascut per córrer.
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou La aventura de crecer: Adolescentes: Créixer és una aventura. Els científics han descobert nous processos que experimenten el cos i la ment en el seu desenvolupament i maduració. Durant l'adolescència, anys decisius, els embats de la pubertat porten a una desorientació emocional que dificulta donar sentit al món que l'envolta.
Documentals
Durada: 50'
19.05
Cocina sana en casa
Avui el Jamie cuina coquetes de blat sarraí amb maduixes i xarop, palets de peix gegants, risotto de carbassa i salsitxes i pollastre al curri balinès amb shiitake.
Altres
Durada: 50'
19.55
Grandes diseños: la casa del año
Aquesta vegada, la selecció per al concurs té la categoria de cases inspirades en l'aigua. Atès que la Gran Bretanya és una nació marítima, s'ha desenvolupat un llenguatge arquitectònic sofisticat per construir prop de l'aigua. Són cases que malbaraten imaginació, i totes estan dissenyades amb enginy.
Documentals
Durada: 65'
21.00
Metrópolis
Manifesta 12
Un recorregut per Manifesta 12, que es va inaugurar el passat mes de juny a Palerm amb el títol El jardín planetario. Cultivar la coexistencia.
Altres
Durada: 30'
21.30
Grandes restaurantes, grandes ciudades
Berlín
Aventura gastronòmica per Berlín. Es mostra, entre d'altres, el lloc favorit d'Angela Merkel per prendre un schnitzel i una joia oculta en un oasi vegetarià en meitat d'un lloc tan difícil de trobar que resulta depriment i desolador.
Documentals
Durada: 25'
21.55
Zona indie: El hombre que conocía el infinito
Havent crescut en la pobresa a Madras, l'Índia, Srinivasa Ramanujan Iyengar va aconseguir entrar a la Universitat de Cambridge durant la Primera Guerra Mundial. Allà es converteix en un pioner de les teories matemàtiques de la mà del seu professor, G. H. Hardy.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.40
En portada
Saudade de mi barrio
Es tracta el problema del turisme de masses i l'especulació immobiliària a Portugal.
Altres
Durada: 50'
00.30
Millennium
Criptomonedas
Programa de debat sobre la moneda digital amb Víctor Rodriguez Quejido, Raúl Marcos, Idoya Arteagabeitia i Juan Ignacio Crespo.
Altres
Durada: 60'
01.30
Conciertos de Radio 3
Carolina Durante. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.00
Universo vivo
Los exploradores
L'objectiu de les missions d'enginyeria a les estrelles enfronta els exploradors a distàncies que mai havien contemplat abans. El major desafiament per a aquests científics és com propulsar una nau espacial prou ràpid com per viatjar anys llum en el termini d'una vida humana.
Documentals
Durada: 55'
02.55
Pesca imposible
Islandia
Avui el Jay, el Blowfish i el Charlie van fins a Islàndia, un lloc de clima extrem on viu el peix llop, un habitant d'aigües profundes i aspecte prehistòric. La seva intenció és trobar un exemplar i marcar-lo per contribuir a l'estudi de la seva població i identificació de nous territoris de cria.
Documentals
Durada: 50'
03.45
Los reinos perdidos de Sudamérica
El reino del desierto
Abans de l'expansió i domini dels inques, els chimús van ser els reis al nord del Perú, on van aixecar Chan Chan, ciutat del regne de Chimor, enmig del desert.
Documentals
Durada: 60'
04.45
Mi familia en la mochila
Quito-Otavalo
L'Antoni, la Sonia i els seus fills, la Candela i el Mateo, demostren com es pot, amb poc pressupost i moltes ganes, iniciar una aventura en família.
Documentals
Durada: 35'
05.20
Grandes restaurantes, grandes ciudades
Avui: Manila i Berlín.
Documentals
Durada: 40'