Programació La 2

Divendres, 28 juny de 2024
06.00
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
06.45
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
07.40
Para todos La 2
Montse Elías parla de la felicitat amb Jorge de los Santos. Més tard, visita la Fundació Cepaim en una jornada de portes obertes. Finalment, la psicòloga Patricia Ramírez parla dels falsos records.
Altres
Durada: 30'
08.10
La vida en los ríos de África
Río Okavango
Situat al nord de Botswana, el delta de l'Okavango és un dels ecosistemes més extraordinaris del continent africà. Es troba al cor del desert del Kalahari, i és el delta terrestre més gran del món. A més, durant l'estació seca és una de les últimes fonts d'aigua fiables.
Documentals
Durada: 50'
09.00
Jardines con historia
Sa Torre Cega, Mallorca
A principis del segle XX, el conegut empresari mallorquí Juan March Ordinas va decidir aixecar la seva casa d'estiueig a Sa Torre Cega, un emplaçament idíl·lic de Capdepera, a Mallorca.
Documentals
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
La costa británica de Kate Humble
Hastings
La Kate segueix la històrica costa de l'Est de Sussex, i comença als penya-segats que dominen Hastings, una ciutat associada per sempre a la batalla del 1066.
Documentals
Durada: 45'
11.40
Un país para leerlo
Jaca
Aquesta setmana, l'espai viatja a Jaca per descobrir-hi racons literaris i conversar amb autors com Aloma Rodríguez i Francisco Ferrer Lerín.
Altres
Durada: 30'
12.10
Mañanas de cine: ¡Desenfunda!
Un expresidiari, exmembre de la banda de Jesse James, es veu implicat en una baralla en què es comet un assassinat del qual és acusat. Perseguit per la justícia, escapa i es refugia en una habitació d'un hotel, on pren com a ostatge una actriu.
Pel·lícules
Durada: 95'
13.45
Vía de la Plata: diario de un ciclista
De Santa Lucía de Gordón a Carabanzo
El Peio descobreix el món de la transhumància. El ciclista surt de la província de Lleó i s'endinsa a Astúries. Durant el trajecte, coneix la Vía Carisa i l'establiment Casa Maragato, i puja al Puerto de Pajares.
Documentals
Durada: 30'
14.15
Vía de la Plata: diario de un ciclista
De Garabanzo a Gijón
El Peio afronta l'última etapa, durant la qual descobreix l'art de tocar la gaita. Quan arriba a Gijón, aprofita per visitar-ne els llocs més emblemàtics. Finalment, s'acomiada de la ruta a la plaça de l'Ajuntament, on aboca sidra.
Documentals
Durada: 30'
14.45
Las rutas de Verónica
Tenerife y Gran Canaria
La Verónica és a Gran Canària, concretament a Agaete, on troba una plantació de cafetars que produeixen un cafè d'extrema puresa. A continuació, agafa un ferri per dirigir-se a Tenerife, i així que hi arriba va a La Orotava per conèixer un artesà del fang que fa plats per encàrrec per a xefs de gran prestigi.
Documentals
Durada: 60'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Cabrera, el Mediterráneo ancestral i El imperio de la viña
Documentals
Durada: 105'
18.15
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
18.20
El escarabajo verde
Programa divulgatiu sobre ecologia i medi ambient. Els continguts volen arribar a un públic ampli i no especialitzat.
Altres
Durada: 30'
18.50
Amistoso selección
Després d'enfrontar-se l'estiu passat a Granada, les seleccions d'Espanya i de la República Dominicana tornen a competir, aquesta vegada per preparar els seus respectius preolímpics. Des del Pabellón Pedro Ferrándiz.
Esports
Durada: 130'
21.00
Días de cine
Espai dedicat a l'actualitat cinematogràfica.
Altres
Durada: 30'
21.30
Plano general
Jenaro Castro conversa amb l'actor de cinema, teatre i televisió Javier Gutiérrez. L'intèrpret reivindica la subvenció del cinema com a cultura i es mostra temorós de la malaltia. Gutiérrez parla també dels seus dos fills i mostra una tendresa especial envers el Mateo, el seu fill gran, que no parla i té problemes de mobilitat.
Altres
Durada: 30'
22.00
Historia de nuestro cine: Sobreviviré
La Marga és una dona urbana i actual: treballa en una agència de publicitat, té un xicot que l'estima i acaba de descobrir que està embarassada. La seva vida és plena de plans, que es veuen truncats quan la seva parella mor en un accident del qual ella surt il·lesa.
Pel·lícules
Durada: 110'
23.50
Historia de nuestro cine: coloquio
Elena G. Sánchez rep cada setmana diferents personalitats del món del cinema per comentar i analitzar les pel·lícules emeses a Historia de nuestro cine.
Altres
Durada: 20'
00.10
Historia de nuestro cine: Me siento extraña
La Laura és una pianista amb uns problemes matrimonials que s'accentuen en revelar-se completament el caràcter violent del seu marit. Quan la contracta la Marta, una famosa cantant i estrella televisiva, entre totes dues sorgeix una atracció personal i professional que acaba passant a un pla purament sexual.
Pel·lícules
Durada: 90'
01.40
Música ligerísima
Programa antològic sobre la música espanyola dels anys 60 i 70.
Documentals
Durada: 55'
02.35
Documenta2
Inclou Frente cósmico: Estallidos de rayos Gamma
Documentals
Durada: 55'
03.30
Las rutas de Verónica
Lanzarote y Fuerteventura
La Verónica es troba al Parc Nacional de Timanfaya, a Lanzarote, amb unes vistes màgiques i volcàniques. Allà visita El Diablo, un forn natural que aprofita l'escalfor de la terra volcànica per fer-hi pollastre a l'ast.
Documentals
Durada: 55'
04.25
Biebrza, el Amazonas europeo
Protegit pel parc nacional més gran de Polònia, el riu Biebrza i les seves llacunes són un dels refugis naturals més importants d'Europa, conegut com l'Amazones europeu. Mamífers, aus, amfibis, insectes i peixos es mostren d'una manera com mai no s'havia vist a la vall de Biebrza.
Documentals
Durada: 50'
05.15
Turismo rural en el mundo
Israel. De Tierra Santa al desierto del Néguev
Experts en naturalesa, geòlegs, botànics o arqueòlegs revelen els secrets de cada destí, alhora que artesans, pagesos o artistes locals ajuden a apreciar alguns dels racons més recòndits del planeta.
Documentals
Durada: 45'