El Sant Andreu posa la directa

Waterpolo. Certifica l’accés a la fase de grups de la Champions amb un doble triomf

El CN Sant Andreu ha retornat a la competició europea per la porta gran, i després d’una jornada triomfant contra el Dunaujvàros (9-11), últim semifinalista, i el SIS Roma (9-15) s’ha assegurat l’accés a la fase de grups de la Champions i, a més, amb el primer lloc virtualment assegurat. Amb tres victòries en tres partits, l’equip de Javi Aznar tindrà avui una jornada de descans i demà podrà rematar la feina a la capital italiana contra el Grand Nancy francès (10.30 h), la ventafocs del grup.

El Mataró trenca el glaç

A la capital maresmenca, l’Assolim CN Mataró va fer valer la seva condició d’amfitrió per marcar territori en el seu debut contra el ZV de Zaan neerlandès (15-11). En un inici fulgurant, Simone van de Kraats va ser la protagonista del partit anotant sis de les set primeres dianes locals. Després del festival golejador del primer quart (6-5), les de Dani Ballart van ajustar la defensa (4-1, 2-2 i 3-3) i van començar a guanyar terreny al seu rival. L’equip mataroní tindrà avui doble sessió amb un decisiu duel matinal contra el Vouliagmeni (11.30 h), mentre que a la tarda (18.30 h) se les heurà amb el BVSC Zuglo hongarès.

En el grup B, el Mediterrani va perdre un partit ajustat contra el Mulhouse (14-12), i es jugarà l’accés a la fase següent en les pròximes jornades contra el Trieste (avui) i el Plebiscito Pàdua (demà). Els 6 gols de Marit van der Weijden no van ser suficients per a les de Marian Díaz, que tot i l’equilibri van anar gairebé sempre a remolc de les locals (2-2, 3-2, 6-5 i 3-3).