Barça

Alèxia, favorita un cop més

The Best. La capitana del Barça, i actual Pilota d’Or, aspira a revalidar un premi que ja va guanyar l’any passat. Leo Messi, Benzema i Mbappé competeixen en la categoria masculina

Alèxia Putellas podria afegir avui un nou reconeixement individual a la seva llarga col·lecció. La capitana del Barça aspira al seu segon The Best, un premi que ja va guanyar l’any passat. Les altres dues finalistes són Beth Mead, de l’Arsenal, i Alex Morgan, del San Diego Wave. Malgrat haver-se perdut l’Eurocopa per lesió, la migcampista de Mollet del Vallès parteix com a favorita després de guanyar la darrera Pilota d’Or. De fet, si Alèxia venç aquesta nit, també es convertiria en la primera jugadora que s’imposa en dues edicions consecutives i encadenaria dos doblets seguits.

En la gala, que se celebrarà a la Sala Pleyel de París a partir de les 21 h, també es premiarà el millor futbolista masculí. Els finalistes són Leo Messi, campió del mundial amb l’Argentina; Kylian Mbappé, subcampió del món, i Karim Benzema, guanyador de la Champions amb el Madrid i Pilota d’Or del 2022. A diferència de la Pilota d’Or, el The Best sí que té en compte el rendiment en el mundial de Qatar, un torneig que es va perdre Benzema, amb la qual cosa Messi guanya punts per ser-ne el vencedor.

Finalment, també s’entregarà el premi als millors entrenadors. Pep Guardiola, Lionel Scaloni i Carlo Ancelotti són els finalistes de la categoria masculina, mentre que en categoria femenina les candidates són Sonia Bompastor, del Lió; Pia Sundhage, seleccionadora brasilera, i Sarina Wiegman, campiona de l’Eurocopa amb Anglaterra.

L’onze polèmic

En aquesta gala també es farà oficial l’onze de l’any de la FIFA, tant masculí com femení. En la passada edició, cap jugadora del Barça va formar-ne part malgrat haver guanyat la Champions a Göteborg, fet incomprensible i que va cridar molt l’atenció, de la mateixa manera que Lluís Cortés no va ser escollit millor entrenador tot i haver aconseguit el triplet. Enguany, vuit futbolistes blaugrana hi estan nominades: Sandra Paños, Lucy Bronze, Irene Paredes, Mapi León, Aitana Bonmatí, Graham Hansen, Keira Walsh i Alèxia Putellas. Pel que fa a l’onze masculí, tres jugadors del Barça aspiren a formar-ne part: Pedri, Gavi i Robert Lewandowski.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)