Barça

Hola, Marc Guiu

El juvenil de 17 anys es presenta amb el Barça donant-li la victòria contra l’Athletic quan no feia ni un minut que era a la gespa i en la primera pilota que toca

L’equip culer no es despenja i se situa a un punt del Madrid i el Girona

Marc Guiu, Marc Guiu i Marc Guiu. Aquest és el nom del partit entre Barça i Athletic. El jove futbolista de 17 anys, desconegut fins ahir per la gran majoria de la parròquia culer, va presentar-se, i de quina manera. Ell va ser qui, en el seu debut amb el primer equip blaugrana, va decidir l’enfrontament amb una entrada al terreny de joc impactant, en una cosa mai vista, literalment. I és que el davanter va entrar al terreny de joc amb 0-0 al minut 78 amb 41 segons i al minut 79 amb 15 segons ja havia marcat. 34 segons van passar des que va posar el peu a la gespa fins que va fer la diana salvadora en què va demostrar de quina pasta està fet.

Guiu, juvenil encara de segon any, va veure João Félix rebre l’esfèrica i girar-se al mig del camp, i de seguida, va dibuixar-li una desmarcada de ruptura a l’esquena de la defensa biscaïna que el lusità va veure i li va tirar la pilota en profunditat. A partir d’aquí, fàcil per Guiu, un autèntic golejador, que la va deixar córrer, se la va orientar bé dins de l’àrea amb un sol toc i va batre Unai Simón amb un xut amb l’interior que va desfermar la bogeria al Lluís Companys. El jove ariet, doncs, va donar el triomf a l’equip orientat per Xavi Hernández, que continua d’aquesta manera a prop dels líders Real Madrid i Girona, als quals es mira un punt per sota, després d’una nit en què, una vegada més, li va tornar a costar molt imposar-se futbolísticament.

Els blaugrana no van aconseguir el control, ni tampoc van ser capaços de sotmetre l’Athletic a partir del joc col·lectiu. Sí que és cert que van generar diverses ocasions de claredat sobre la porteria d’un afinat Unai Simon, però aquestes van arribar a conseqüència de João Félix, que, a còpia d’insistència i de tocs de geni, va produir situacions de gol més que interessants. L’Athletic, dirigit per l’exculer Ernesto Valverde, va semblar còmode per moments, en un bloc mitjà que el Barça no sabia superar. I això que en els primers compassos els de Xavi van calcar dues jugades, per bandes diferents, amb canvi d’orientació i cavalcada pel carril que gairebé són gol. La primera, centrada de Ferran Torres i xut al travesser de João Félix; la segona, centrada de Balde i remat de Fermín neutralitzat per Unai Simon. Pintava, doncs, que aquest era el camí, aprofitar l’espai a l’esquena de la defensa visitant amb passades llargues i en profunditat, però el Barça no li va donar cap continuïtat tot i tenir a l’eix de la defensa centrals amb tan bon peu com Iñigo Martínez, que va tornar a la titularitat, i Christensen. Mentrestant, l’Athletic esperava el moment liderat per uns punyents germans Williams a les dues ales. Nico, el petit, i el més bo, va fer intervenir Ter Stegen just abans del descans amb un xut encreuat.

El pas pels vestidors no va canviar el guió. El plantejament del conjunt basc, ben junt i avançat, impossibilitava al Barça trobar interiors a dins, i tampoc va insistir a intentar desmarcades endavant, per trencar i arribar, ja fos amb els extrems, els mateixos interiors o amb un Fermín que va patir jugant de fals 9 i, per tant, va quedar entregat a la inventiva de João Félix. I el lusità, que va aglutinar l’atac, per bo i a vegades, dolent, va respondre. Va deixar sol en una ocasió Ferran i en una altra, Lamine, que no van encertar; gairebé marca amb un xut del qual Fermín va estar a punt de caçar el refús, i finalment va acabar trobant Marc Guiu, que es va convertir en l’heroi. El nano nascut a Granollers, un altre jove talent del Barça, que continua traient futbolistes del planter. Ahir, l’equip va acabar amb ell (17 anys), Lamine (16 anys) i Gavi (18 anys).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)