Barça

Prohibit fallar

Després del desolador empat contra el Granada, que va significar l’adeu a la lliga, el Barça visita el Celta

Amb el duel contra el Nàpols en l’horitzó, és obligatori reaccionar per afrontar-lo amb millors sensacions

Cal la reacció i cal el canvi. I, malauradament, aquesta és una idea que ha sobrevolat les prèvies de molts partits del Barça d’aquesta temporada. Després de males actuacions, el següent repte havia de servir sempre per millorar les sensacions. Molts cops, tot s’ha quedat a mitges i les patacades han vingut seguides, però ara l’equip és a quatre dies de retrobar-se amb uns vuitens de la Champions tres anys després i l’obligació de fer un pas endavant es preveu més necessària que mai. Cal estar a l’altura i competir a Europa, almenys contra el Nàpols. Per això, és vital oferir unes bones prestacions al camp del Celta (18.30 h, DAZN). L’empat del passat diumenge contra el Granada va fer molt de mal. El penúltim classificat de la lliga va ser capaç de fer tres gols al camp del Barça i d’esgarrapar un punt de Montjuïc. L’equip va tornar a deixar mostres de les nombroses mancances que té i que no és capaç de solucionar. Una nova versió preocupant i ja no és cap novetat. El Barça és un equip fràgil i debilitat. Els rivals ho saben i se n’aprofiten. Qualsevol partit, fins i tot el que sembla més assequible, és perillós, també el d’aquesta tarda a Balaídos.

Ahir, Xavi va mostrar-se convençut que l’equip pot acabar bé la temporada. També va parlar aquesta setmana Lewandowski i va anar per la mateixa línia, assegurant fins i tot que es podria guanyar algun títol. Unes paraules que s’allunyen de la realitat del Barça, tant de la que s’ha vist sobre la gespa com la que mostren els números: dos títols perduts, un lideratge a deu punts i una Champions amb rivals molt per sobre del nivell blaugrana, afegit al pèssim paper que s’ha ofert a Europa en les darreres temporades. Qui sap si és un missatge d’autoconvenciment o si realment ho sent així la plantilla, però de res serveix dir-ho si després no es demostra.

Dues novetats

Per a la visita a Vigo, Xavi recupera dos efectius respecte de l’anterior jornada: Vitor Roque i Oriol Romeu. El davanter brasiler reapareix després de complir el partit de sanció que li van imposar per la doble groga que va veure contra l’Alavés. Un recurs ofensiu que guanya Xavi, ja que Roque havia encadenat dues jornades consecutives marcant. Per la seva banda, Romeu deixa enrere les molèsties i estarà disponible. En canvi, Sergi Roberto continua fora, si bé Xavi va explicar que sí que podria arribar a Nàpols. La proximitat del viatge a Itàlia, però, no condicionarà l’onze a l’hora de gestionar minuts, segons va dir el tècnic. Primer és el Celta i després ja arribarà l’eliminatòria de Champions.

Al davant, un Celta que ja va estar a punt de donar la sorpresa al Barça en la primera volta. Aquell cop, en el mes de setembre, els gallecs van arribar a situar-se 0-2 a Montjuïc. Els blaugrana, però, van fer tres gols en el tram final per quedar-se amb els tres punts. El conjunt de Rafa Benítez marca la zona de salvació. És dissetè amb 20 punts, tres més que el Cadis. Capaç de golejar l’Osasuna a domicili, sorprendre el València en la copa o vorejar el triomf a San Mamés. Topant molts de cops amb decisions arbitrals polèmiques que van encendre els ànims gallecs, en especial de Iago Aspas, el seu capità. Un any difícil a Vigo, on el màxim perill és el davanter Strand Larsen, autor de nou gols i dues assistències.

LA LLISTA

Vitor Roque i Oriol Romeu, novetats en la convocatòria de Xavi Hernández
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)