Festa completa a Montjuïc per arrencar el Tormalet (5-1)

El Barça goleja el Sevilla en un partit marcat per les reaparicions de Gavi i Fermín

El Barça goleja el Sevilla a l’estadi Lluís Companys (5-1) en el primer partit després de l’aturada de seleccions. L’afició ha gaudit d’una altra exhibició dels de Hansi Flick en la primera prova del Tormalet que arriba. Un gol de Pedri i els doblets de Lewandowski i Pablo Torre defineixen un partit en el qual han reaparegut Fermín i Gavi.

Era un partit marcat pel retorn de diversos lesionats, però abans de començar s’ha sumat un efectiu a la infermeria. Eric Garcia, que havia de ser titular, ha notat molèsties a l’adductor dret durant l’escalfament i ha sigut substituït per Ansu Fati. Eric no s’ha quedat ni a la banqueta, ha vist el partit des de la graderia amb la resta de lesionats.

Sempre acostuma a costar entrar de la millor manera en un partit després de l’aturada de seleccions. Però malgrat no estar especialment fluid amb pilota, el Barça ha sigut recognoscible sense des del primer minut. Tots els jugadors molt concentrats, activant-se bé quan el Sevilla recuperava i enfonsant els andalusos al seu propi camp. Han amenaçat amb un parell de transicions, i estaven força còmodes amb un bloc mig i baix molt curt i estret. Però han comès una errada. L’ha comès Peque, format a La Masia, superats els vint minuts de joc. Raphinha ha controlat a l’interior de l’àrea i el visitant l’ha colpejat amb el genoll a la seva cama esquerra cometent penal. Lewandowski no ha fallat i ha col·locat l’1 a 0.

Ben poc ha tardat a arribar el segon. Lamine ha deixat una pilota a la frontal que Pedri ha enviat a l’esquadra per fer embogir el Lluís Companys. No ha necessitat gairebé res el Barça per deixar el partit molt encarrilat. La sentència no s’ha fet esperar. Lewandowski i Raphinha han perdonat, però els mateixos protagonistes han fabricat el 3 a 0. Un xut del brasiler des de la frontal l’ha desviat el polonès per liquidar el Sevilla pocs minuts abans del descans.

Res ha canviat a la represa. El Barça ha sortit a mossegar i buscant el quart. Lamine s’ha topat amb Nyland després d’un xut sublim amb l’exterior. Amb la mateixa superfície ha assistit a Raphinha, que ha marcat, però en fora de joc. Però no s’ha produït i el ritme del partit ha anat baixant, com era d’esperar. Fermín ha reaparegut i ha disposat de més de vint minuts.

Ha arribat el 80’, el públic ha esclatat quan Gavi es disposava a sortir, mentre Pablo Torre ha aprofitat una nova oportunitat per sumar un gol al seu compte particular. Com a Vila-real, el seu xut ha rebotat en un defens abans d’entrar. Després s’ha donat el moment. Gavi ha saltat al terreny de joc després de gairebé un any lesionat, enduent-se l’ovació del públic i els jugadors.

Pau Víctor ha perdonat la maneta, i a la jugada següent el Sevilla ha marcat el gol de l’honor, aprofitant una pilota a l’esquena de la defensa que Idumbo ha convertit en el 4 a 1 superant a Iñaki Peña. Encara ha tingut temps de marcar el cinquè el Barça. Pablo Torre ha posat una centrada meravellosa que Íñigo s’ha llençat per rematar, sense tocar-la. La pilota ha entrat, convertint el doblet del càntabre. Festa completa a Montjuïc i la mirada ja posada en el Bayern.