FIBA Champions

Partit molt complet i victòria del Baxi Manresa

FIBA Champions League. Els manresans s’imposen a la complicada pista del Benfica, continuen invictes i són líders del grup en solitari

Benfica 78 Baxi Manresa 97

BENFICA:Douglas (11), Almeida (18), Broussard (13), Betinho Gomes (8) i Carter (6) –cinc inicial–; Barbosa, Ellisor (15), Zirbes (6) i Romdhane (1). 23/45 de 2 punts. 7/22 triples (2 Almeida i Betinho Gomes, 1 Broussard, Douglas i Ellisor). 11/15 tirs lliures. 40 rebots (7 Romdhame). 23 assistències (5 Douglas). 88 Valoració (15 Almeida).BAXI MANRESA:Dani Pérez (5), Sagnia (2), Valtonen, Vaulet (19) i Lee (11) -cinc inicial–; Harding (17), Badio (22), Waczynski (9), Tyson Pérez (8) i Steinbergs (4). 18/41 de 2 punts. 13/29 triples (5 Badio, 4 Harding, 2 Waczynski, 1 Vaulet i Dani Pérez). 38 rebots (10 Lee). 24 assistències (8 Badio). 109 de valoració (27 Badio).PARCIALS:26-32, 23-26 (49-58), 16-18 (65-76) i 13-21 (78-97).

La victòria a la complicada pista del Benfica (78-97) va suposar per al Baxi Manresa mantenir la imbatibilitat en el grup F de la FIBA Champions League i situar-se líder en solitari. L’enfrontament a Lisboa va ser un gran duel entre els dos equips que havien guanyat els dos primers partits i els manresans van aconseguir la victòria després de fer un partit molt complet i saber respondre en tot moment al joc dels portuguesos. Aquest triomf l’acosta a la primera plaça i a passar directament al Top 16.

El Baxi Manresa va dominar el partit i va tenir avantatge en el marcador des dels últims minuts del primer quart fins al final. El Benfica mai es va rendir i en diferents fases de l’enfrontament va tenir les seves possibilitats. En arribar al descans els manresans guanyaven per 49-58 i en el tercer quart van ampliar l’avantatge fins als 19 punts, la màxima diferència, amb el 57-76. Els portuguesos van continuar lluitant i una defensa zonal i un parcial de 10-0 els van fer mantenir l’esperança de la remuntada. En els darrers deu minuts hi va haver moltes aturades en el joc i revisions de jugades per part dels àrbitres. El Benfica va apujar la intensitat, i Carter va donar un cop de cap voluntari a Steinbergs i va ser desqualificat. El Baxi va mantenir la serenitat i va aconseguir una clara victòria.

Badio va ser el màxim anotador, amb 22 punts (5/7 triples), i Vaulet va fer 19 punts. Va debutar l’última incorporació, Waczynski, que va anotar dos triples i va fer 9 punts.