ACB

El Girona supera l’Andorra a la pròrroga (107-104)

Setè triomf del Girona a la lliga, el quart a casa i a la pròrroga amb Fjellerup i Iroegbu anotant tots els punts menys dos tirs lliures des del 81-71. El conjunt gironí no era capaç d’aturar l’atac visitant al primer quart i es veia 15 avall (21-36), però el 8/11 triples del segon servien per revifar-lo. Amb el partit a un ritme molt més lent els locals arribaven a manar de 10 a l’últim quart (81-71) abans d’encaixar un 2-16. 7 punts seguits de Mxi recuperaven la iniciativa negra (88-87) i entre ell i Ike (9 punts a la pròrroga) el triomf es quedava a Fontajau.

Un colador

El vuitè punt de Maric (12-19) obligava Salva Camps a demanar temps mort a 4:48 per acabar el primer quart, perquè el croat castigava el balanç defensiu local mentre a l’altra cistella Sergi Martínez era el primer en anotar en més d’una acció després del minut en el seu segon triple (10-10 i 15-19), el tercer del Girona (7-6 Pons). El segon triple de Borg (10-13 i 17-25), dues suspensions de Harding (15-22 i 17-27) i la superioritat groga en el rebot (4-7) donaven la màxima a l’Andorra. I encara perquè els punts de Davis (12-15) i Susinskas (19-27) son després d’ofensiu. Borg sol havent-li robat la pilota al lituà (19-31) i de tir lliure per una falta en el rebot ampliava la distància (19-33) i el triple d’Andric la inflava (21-36). El segon triple de Pons (8 punts) deixava el 26-38.

Salvats de lluny

Els triples d’Iroegbu (29-38), Fjellerup (32-43) i Brown (35-45), amb l’argentí completant un contraatac, permetien baixar de la barrera psicològica (37-45 a 7:38, temps mort de Natxo Lezcano). Iroegbu enfilava el parcial a 10-2 (39-45) i li treia la segona a Maric (41-47) però Rubio de 6,75 m feia el 41-50 a 6:14 i les contres de Harding i Montero feien que Camps ho tornés a aturar (41-54 a 4:32). Els triples de Vila (44-54), Martínez (47-54), Davis (50-55 i 53-55) i Iroegbu (56-57) ajustaven la diferència i Montero també des de lluny donava senyals de vida a l’altre costat (56-60).

Per davant

Iroegbu de dos i Pons de tres tornaven a posar el Girona per sobre (61-60) des del 2-0 i el 7-6, però sense l’encert de la primera meitat el duel se n’anava a prop del cèrcol i Djordjevic amb dues accions establia la màxima local (71-68 a 2:33). Susinskas de dos i Vila de tres mantenien la progressió (76-68) i Montero sobre la botzina i de mig camp tancava el tercer quart amb el seu 7è punt al parcial (76-71).

Estira i arronsa

Djordjevic assistit per Colom i Pons de 6,75 m donaven la primera diferència de dos dígits al Girona (81-71 a 9:06), que s’encallaria en atac i no anotava fins a 5:40 amb Fjellerup (83-80) després d’un 0-9. El segon triple seguit d’Andric empatava el partit i entre Luz al contraatac i Maric a dins el parcial s’enfilava al 2-16 (83-87 a 4:00).

Fjellerup assumia la responsabilitat (85-87 i 88-87 amb addicional) però l’antiesportiva a Maric des del challenge, de Golomán en la lluita per un rebo a 2:55 encara encenia més Fontajau, amb Harding empatant de 4,6 m i enviant Iroegbu a la línia amb tres intents: 91-88 a 2:17. Golomán no podia tancar el rebot al croat (91-89 1/2 a 1:23) i Montero a 48 segons empatava a 91 perquè Iroegbu i Fjellerup encadenaven pèrdues i Luz al contraatac deixava el 91-93 a 31,1. Golomán amb un cop de dits impedia el 2+1 d’Ike (2/2) a 20 segons (93-93) i Montero fallava el triple del triomf.

Plorant

Fjellerup de 6,75 m replicava Montero (96-95) i Iroegbu mantenia el pols (98-95) i Maric (1/2) empatava a 98 abans que Iroegbu de 6,75 m i Martínez de 4,6 donessin més d’una possessió al Girona (102-98). Dues defenses i un altre 1/2 (Djordjevic) permetien encarar l’últim minut amb marge (103-98) fins que l’antiesportiva de Davis a Luz, el triple fallat per Maxi i Andric a 15,7 deixaven el 103-102. Ike amb 12,6 no fallava (105-102), Davis enviava Harding a la línia amb 8,6 (105-104), Iroegbu hi tornava a 6,6 (107-104 plorant els dos) i Montero fallava el triple de l’empat.