Lliga femenina

L’Spar Girona no es crema tot i jugar amb foc a Vigo (75-84)

Vuitena victòria de l’Spar Girona a la lliga, a Vigo i malgrat veure’s per darrere del marcador contra un equip que encara no ha guanyat cap partit a casa –va començar 0-7. Un altre dia amb alts i baixos del conjunt gironí, capaç de mostrar una versió molt sòlida i, al cap de poc, perdre el control de la situació precipitant-se en atac i no mostrant-se contundent en defensa al mateix temps.

Dos triples seguits de Senosiain al final del primer quart (16-22) ensorraven el bon partit gironí, amb les vermelles manant des de la primera ocasió en què podien jugar a camp obert (0-2 Bertsch a 7:24) i obrint forat des de 6,75 m: 2-7 Ygueravide i 4-12 Mendy. Magarity (6 punts al primer quart, 8-20) era la primera en repetir anotació i, la segona, Ainhhoa López de fora cap a dins (10-22).

La navarresa obria el segon quart (19-22) amb el seu tercer triple (en duia 12 fins ara) i, de nou, els triples servien a l’Uni per recuperar l’avantatge, ara amb Mendy (23-29 i Bertsch (23-33). La superioritat física permetia l’alera-pivot seguir anotant, mentre al darrera ella mateixa era el factor de desequilibri en la 3-2 que permetia sumar després de recuperació mitjançant Magarity i Peña (29-44). El temps mort local servia al Celta per trobar el punt feble a la defensa zonal (32-44 i 35-46, triples de Prats i Samson) i només la fantasia d’Ainhoa per acabar les jugades permetia tancar la primera meitat per sobre la barrera psicològica (37-48).

Antoja havia de demanar temps mort amb el 6-0 que obria el tercer quart (43-48 a 7:44) i amb el primer desavantatge (56-55 a 2:48) perquè la única falta gironina era a 5:21, en atac, mentre Musa i Trahan Davis anotaven amb comoditat(14 punts entre les dues després del descans). El triple sobre la botzina de Peña permetia acabar el parcial amb un 0-7 (58-64).

El triple de Bertsch (63-69) servia per respondre el de Prats i el de Canella al límit de la possessió, a una cama i des de 8 metres (65-72), per minar la moral de les locals, que es veien 9 avall amb l’acció de Bertsch en la continuació cap a fora a 6 minuts. Canella després de temps mort de Cris Cantero recuperava la barrera psicològica (65-76) i dues accions de Labuckiene, la segona a passada de Peña, ampliava el marge (67-80). El sisè seguit de la lituana també sortia de les mans de la maresmenca (69-82), que vivia els seus millors minuts de vermell (73-84).