ACB

El discurs del mètode clàssic

El Barça liquida el Fiatc Joventut en vint minuts i s'adjudica amb contundència el primer punt del ‘play-off' de quarts

La defensa (32% d'encert la Penya) i el rebot (47-27) fan la diferència

Un equip amb el vestit de play-off i un altre sense. Un equip vigorós i un equip que no ho era.

Poca intriga en la primera entrega de la sèrie de quarts de final entre el Barça i el Fiatc Joventut, poca substància per culpa de la seriositat i la cura defensiva dels homes de Xavi Pascual. Una argumentació de qualitat que sense contraargumentació va ser definitiva. En només vint minuts. Feliçment per a l'aficionat en general i per al verd-i-negre en particular, tot plegat és només un 1-0 i demà (18.30h) al Palau Olímpic de Badalona tot pot canviar.

Incontestables

Es juga com s'ha arribat fins aquí i a criteri circumstancial, segons les particularitats del rival, es fan variacions. No va ser el cas, ahir, perquè seguint fil per randa un dels vells axiomes de la història, defensar i rebotejar, tot va quedar molt ràpidament aclarit.

Va començar el Barça anotant des de la mitja distància, però de seguida va llegir que la solució a qualsevol problema passava per sota. Finalitzant amb Tomic o atacant de cara amb un Satoransky que treia Mallet del camp (11-3, 4'). La Penya va entrar incòmoda, jugant amb cinc homes per fora, si bé incapaç d'obtenir cap superioritat. Va trobar un triple de Mallet en una transició (11-8), però va ser un gargall a mig de mar.

Sense dominar la seva cistella no podia córrer –més rebots ofensius dels blaugrana que defensius seus–, i quan s'enfrontava amb el joc a mitja pista s'hi estavellava. Una vegada i una altra: fins al final del quart només va anotar un bàsquet i després de rebot d'atac, en segona jugada. En canvi, el Barça s'expandia: amb Tomic, amb Thomas, amb Pleiss. Sense pausa, sempre per sota. No necessitava el triple ni el va necessitar –l'únic de la primera meitat, un minut abans del descans.

Molt agressiu, amb dos homes a la pilota i recuperant amb velocitat, oferint bones segones i terceres ajudes, l'equip de Pascual va continuar portant pel camí de l'amargor el Joventut. Uns verd-i-negres que corrien, que volien córrer, però que no podien (27-16). I, impotent per assolir avantatges, pagant cara cada pèrdua, la Penya va renunciar a la resistència defensiva. Mal negoci: la transició i el contraatac del Barça va acabar per treure-la de la pista (42-21).

Tornant, es va reprendre l'acció amb un Joventut més endollat al davant, connectant i trobant triples alliberats en les ajudes llargues que obligava a fer al Barça. Però li va servir de poc, perquè al darrere continuava sent transparent –tercera falta d'equip, quan faltava menys d'un minut per acabar el quart. I és clar, aquest és un altre vell axioma: a intercanvi de punts no es va enlloc.

El Madrid rep l'Herbalife sense Carroll

Després de les victòries del Barça, l'Unicaja i el València, avui (21 h) és el torn de l'eliminatòria entre el Real Madrid i l'Herbalife Gran Canària. La sèrie està marcada per la baixa de Jaycee Carroll en els de Pablo Laso i de Levon Kendall i Txemi Urtasun del costat canari. L'escorta de l'Azerbaidjan es va fer un fort esquinç de turmell contra La Bruixa d'Or, mentre que Urtasun va ser operat aquesta mateixa setmana (turmell). Quant a Kendall, ha marxat al Canadà, on el seu fill de deu mesos s'ha de sotmetre a una operació per extirpar-li un tumor. Per a la sèrie, Borousis ha estat donat d'alta en el lloc de Campazzo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)