Espanyol

Dátolo, una arma més contra el malson

Dátolo, l'home amb millor mitjana de gols, a punt per tornar a un camp maleït

L'estadi balear és el lloc on l'Espanyol té el pitjor bagatge de la seva història

Sols hi han marcat Verdú, Duscher i Sergio García, però amb altres equips

Jesús Dátolo s'afegirà a la llista d'altes en la visita al Mallorca, una llista en la qual també apareix Sergio García. Dos bones notícies per a l'equip de Mauricio Pochettino, que intentarà posar fi al seu malson, intentarà aconseguir guanyar fora de casa.

L'Espanyol, amb la recuperació dels dos futbolistes, podrà disposar de dues bales més en atac –ja sigui en l'onze titular o a la recambra– per tal de posar fi a la malastrugança com a equip visitant i en els seus desplaçaments a Palma, on només ha guanyat dues vegades dels 23 partits de lliga que hi ha jugat. Dátolo, l'home amb millor mitjana anotadora de l'equip –ha marcat un gol en els 48 minuts que ha jugat– espera reaparèixer i contribuir a canviar el rostre de l'equip lluny de Cornellà-el Prat. «Diumenge [demà per al lector] tenim una altra oportunitat i m'agradaria trencar aquesta ratxa. Al camp serem onze contra onze i cal prendre-s'ho molt seriosament, perquè així el triomf arribarà.»

Un triomf a domicili que es resisteix des del 25 d'abril passat. Va ser la temporada passada en el partit a Almeria, on l'Espanyol es va imposar per la mínima amb un gol de l'asturià Luis García (0-1). Precisament aquella diana, en el minut 54 de partit, ha estat el darrer gol que ha fet l'equip blanc-i-blau com a visitant. Des de llavors, els espanyolistes han encadenat cinc desplaçaments sense marcar i un total de 486 minuts d'esterilitat golejadora. Dátolo creu que ha arribat l'hora de canviar la dinàmica. «Tenim equip per aconseguir bons resultats fora de casa. Hem d'estar tranquils i tractar de jugar amb la intensitat que tenim al nostre estadi. Quan arribi el primer triomf estic segur que serà la clau d'una bona ratxa.» El jugador argentí, cedit pel Nàpols a l'Espanyol, és optimista pel que fa a les aspiracions per les quals ha de lluitar l'Espanyol. «En l'aspecte col·lectiu cal estar tan amunt com sigui possible i intentar estar entre els vuit primers, però per a això cal treballar de valent i amb humilitat.» L'extrem considera, també, que està del tot a punt per tornar a jugar i que ara el que vol és anar agafant el ritme de competició. «Em trobo molt bé, molt content d'estar amb els meus companys i entrenar-me al cent per cent, que era un objectiu personal. Em falta el rodatge normal del futbol perquè vaig estar molt temps aturat, però si tinc l'oportunitat de jugar m'aniré recuperant de mica en mica.» En aquest sentit, Dátolo també suplica que s'acabi la plaga de lesions que ha afectat l'equip i que encara té Kameni, De la Peña i Mattioni a la infermeria. «Tant de bo s'acabin per a mi i per a la resta de la plantilla i puguem fer un bon any.»

Laudrup, una baixa.

L'objectiu de guanyar a Mallorca, missió que es resisteix des de l'1 d'abril de 2000 no serà gens fàcil. Entre altres coses, perquè l'equip de Michael Laudrup acaba d'empatar al Camp Nou contra tot pronòstic i perquè per al partit contra els de Pochettino els balears només tindran la baixa de Nunes. Fins i tot Laudrup lamenta aquesta bona notícia: «Som 24 i, per tant, hi ha més gent descontenta que contenta, perquè no tots poden jugar. Això és negatiu per a mi, perquè hi ha jugadors que es poden sentir malament.»


«Quan arribi el primer triomf fora de casa estic segur que serà la clau d'una bona ratxa»


«Hem d'estar al més amunt possible i intentar estar entre els vuit primers, però cal ser humils»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)