Champions

El ressorgiment de Griezmann

La prèvia. L’exblaugrana, que semblava apagat, ha recuperat la millor versió i avui liderarà l’Atlético contra el Leverkusen

No és comú veure que un futbolista que ha estat gran, de classe mundial, i que ha caigut, es torni a aixecar. Casos com els de Coutinho, Eden Hazard, Isco Alarcón o, més enllà, Andrí Xevtxenko, ho palesen; jugadors que han estat top però que després d’una baixada de rendiment no s’han recuperat. Però sempre hi ha excepcions i Antoine Griezmann n’és una. El de Mâcon, que va arribar al Barça per 130 milions l’estiu del 2019 com una superestrella, no va rutllar de blaugrana en els dos cursos que va ser-hi, i de retorn a l’Atlético el passat tampoc es va enlairar. Semblava que s’havia apagat, aquell futbolista que “menjava a la mateixa taula que Messi i Cristiano Ronaldo”, allà a l’any 2018, quan, realment, era un dels millors atacants del món. La campanya passada de roig-i-blanc va acabar amb només 5 gols en la lliga, 10 en totes les competicions, i tants dubtes va generar que, fins i tot, l’Atlético no va veure clar pagar al Barça els 40 milions que l’acord entre clubs estipulava un cop acabés el període de cessió de dos anys per aconseguir els seus serveis. És per això que aquesta temporada la va començar jugant tots els partits a partir del minut 60, per evitar que disputés almenys 45 minuts en el 50% dels duels en què estigués disponible i que s’activés la compra obligatòria. Finalment, culers i colchoneros van entendre’s, i ja fa tres setmanes que el francès de 31 anys va fitxar fins al 2026 per l’Atlético a canvi de 20 milions d’euros fixos i 4 en variables.

De suplent, ja s’acostava a la seva millor versió, però ara de titular està encès, s’ha revifat. És aquell jugador que pesa en el joc, que té última passada i que marca gols. “Ha tornat”, diu Simeone. “Sembla que estem veient el Griezmann que se’n va anar”, assegura el tècnic. Grizzi acumula 5 gols en la lliga i 2 assistències, en 11 participacions i 5 titularitats, i un gol en la Champions, on avui (21 h) contra el Leverkusen al Metropolitano intentarà guiar els madrilenys a un triomf imprescindible per seguir vius a Europa. “Nosaltres necessitem líders i crec que s’està generant alguna cosa molt important entre ell i els seus companys”, diu Simeone sobre un jugador alliberat a l’Atlético, que s’ha guanyat de nou part de l’afició que no oblidava la seva controvertida marxa al Barça. “Demano perdó pel mal que vaig poder fer a la gent, però el perdó més gran que vull demanar és sobre el camp”, va declarar recentment. Griezmann està ressorgint.

LA FRASE

Ha tornat. Sembla que estem veient el Griezmann que se’n va anar. És un líder
Diego Pablo Simeone
tècnic de l’atlético
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)